6 Mayıs 2013 Pazartesi

Sanal Aleminde Sırrı Var

    Efendim, gün geçtikçe internet hızımız ve her türlü sanal alem ihtiyaçlarımız ve özelliklerimiz artıyor.Artık her yerden yada her cihazdan nete anında bağlanıp yer belirlememizi yada isteğimizi anında uyguluyoruz.
    Ancak şöyle bir durum var ve netimiz her yavaşlamaya mahkum oluyor.Kötü tasarlanmış sayfalar, inişi bitmeyen dosyalar, paylaşımı bitmeyen resimler yada yorumlar, durmadan bıkmadan izlenilen videolar ve bitmek bilmeyen yazılar yada notlar ile internet hızımız çok hızlı gibi olmasına rağmen bu ağırlık yüzünden kimi zaman net hızımız çöküyor.
    Neyse ki, bu sorunları çözecek yada hızımızı bir parça yükseltecek yöntemler var.İşte benim kullandığım ve netten öğrendiğim yardımcı olacak yöntemler:

    1. Reklam Engelleme: Firefox kullanıcıları çok iyi tanır Adblock Plus eklentisini, sürekli açılan reklamların engellediği için.Sanırım ki Opera ve Chrome kullanıcıları da aynı eklentiyi kullanabilirler ancak Explorer kullananlar Fanboy Protection List denilen eklentiyi yüklemeleri gerekli.
    2. Reklam Yerine İçerik: Opera'da kullanmakta olduğum Adlesse eklentisi sayesinde, sürekli gelen reklamların yerine hava raporları, Facebook bildirimleri ve güncel haberler karşıma geliyor.Firefox, Chrome ve Explorer içinde eklenti versiyonları olan bu uygulamanın bildirimlerini istediğiniz sıklıkta değiştirebilirsiniz.
    3. Ekran Klavyesi: Sürekli yazmaktan yorulanlar için ideal bir araç olan ekran klavyesi ile metin girdilerinizi fare ile gerçekleştirebilirsiniz.Firefox için Fxkeyboard eklentisini denemenizi öneririm, zira web sayfalarında, otomatik olarak form doldurma imkanı ile zaman kazandırıyor.
    4. Akıcı Kaydırma: Uzun sayfalarda dolaşırken görmüşsünüzdür, tarayıcı programları genelde sayfa yüzünden aralarda ufak atlamalar yaparlar.Sanırım bu sayfanın yoğunlundan kaynaklanıyor olmalı.Firefox'ta bu özelliği, Seçenekler menüsünden Gelişmiş sekmesinde akıcı kaydırma seçeneği olarak bulabilirsiniz.
    5. Google Alternatifleri: Pek çok kişi Google arama motorunun arama geçmişlerini takip ettiğini yada kayıt altında tuttuğunu düşünüyor.Bing arama motoru Google'a oranla daha az sonuç versede herhangi bir bilgi kaydı yapmıyor, buna alternatif olarak internette bulmuş olduğum DuckDuckGo adlı bir arama motoru var.Ancak bunu ben bile henüz kullanmadım, yani kesin bir bilgi veremeyeceğim.Bir deneyin, memnun kalırsanız bende deneyim.
    6. Flash İçerikler: Neredeyse pek çok reklam ve animasyon hep flash tabanlı olarak çıkar sayfalarda karşımıza.Ki doğal olarak hem değerli RAM gücümüzü hemde internet hızımızı etkilerler.Diğer tarayıcılarda nasıl bilmiyorum ama Firefox'ta, menüden eklentiler kısmına girip, Yan Uygulamalar sekmesindeki Shockwave Flash'ı etkisizleştirebilirsiniz.
    7. Youtube MP3'e Dönerse: Hangimiz dinlemiyor ki Youtube üzerindeki klipleri müzik olarak?Neredeyse hepimiz.O halde onları birer müzik dosyasına dönüştürmemizin vakti gelmiş demektir.Freemake Video Converter adında ücretsiz bir uygulama ile beğendiğiniz Youtube videolarının adres linklerini programa girmenizle mp3 dosyanız bir tık sonra hazır olacaktır.
    8. Güvenli Parolanız: Onlarca sayfamız var ve hepsi içinde onlarca şifremiz var.Ancak kimi zaman sayfalar bizden çok güçlü şifreler yaratmamızı istiyorlar, söz ettiğim şifreler neredeyse bir cümle uzunluğuna kadar erişiyor.Hal böyle olunca onu hatırlamak da iyice zorlaşıyor.Bırakın programlar sizin için oluştursun o güçlü şifrelerinizi.Secure Password Generator hem Firefox hemde Chrome için oldukça uygun bir eklenti.Rakamlar ve harflerden oluşmuş 32 karaktere kadar şifreler her zaman elinizin altında olacaktır.
    Efendim, benim şimdiye kadar denediğim yada bulabildiklerim bunlar, ama bu kadarla kalmaz daha başka ne uygulamalar var onlarıda araştırır buluruz.Ben çoğunlukla Firefox kullanırım, birde Opera.Chrome'a pek ısınamadım gitti.Explorer deseniz, ne zaman açsam bilgisayarı kilitliyor.Ha burdan tarayıcılarla ilgili bir fikir önermiyorum şu anda onuda iletmiş olayım arkadaşlar.
    Herkese iyi internetler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel paylaşım... adless ilginç bi eklentiymiş...deneyeceğim...sağol

Unknown dedi ki...

Bende kasıyor biraz Adlesse.RAM yetmiyor sanırım.
Specs'lerine bir bakın yüklemeden.