31 Mayıs 2015 Pazar

Orada bir "Yarının Dünyası" var


    Resmi olarak Yaz mevsimine adım atar iken sinema salonlarımız, birbirinden muhteşem filmler ile dolup taşmakta ve bunlardan bir tanesi de yine bir Walt Disney eseri oluyor.
    Bir yerlerde, zamanın ve mekanın var olmadığı bir boyutta bir yer düşünün ki, herşeyin mümkün olabildiği bir yer burası.İşte orası Yarının Dünyası.

    Bu başlık altında, ortaya görsel olarak muhteşem bir film çıkmış bulunuyor.İçerik ile ilgili pek birşey söylemeyeceğim, merakınızın kaçmasını istemem, çünkü film teknolojik olarak çok görsel barındırıyor.Zaten, sözü edilen diyarın kendisi başlı başına bir ütopik bir şehir, sanki Dünya insanı tarafından tasarlanmamış veya yapılmamış bir işçilik.Ama filmin dış dünyalılar yada uzaylılar ile hiç ilgisi bile yok.

    Başroldeki iki büyük oyuncu George Clooney (Ocean's Eleven) ile Hugh Laurie (House), birlikte uyumsuz bir ikili gibi göründüler bana, ama bu ikili filme komik bir hava katmış.Tabii diğer başrol oyuncusu, Britt Robertson'ını da unutmayalım (Under the Dome), o da filme ayrı bir hava katmış.Filmin geneli ise, geleceğin insanı için şu anki Dünya'nın bir yokoluşa sürüklenmekteymiş gibi olduğunu gösterdiğini sanıyorum, biraz küresel mesajlar var gibi.Bu biraz reytingleri sarsabilir filmin, ama eminim beğenilecektir.

    Çünkü, filmin temel ve tek içeriği baştan belli ediyor kendini, klasik bir Walt Disney sözü olarak, ne yaparsanız yapın, asla vazgeçmeyin ve ilerlemeye devam edin.
    Son sahnede buna uygun ve mantıklı olarak güzel bir bitiş uygulamış.Hayallerinden asla vazgeçmeyen insanlarla dolu bir geleceğe kapı açmamız ümidiyle, gidin.Bir kere yada iki kere, fark etmez.Veya evinizde izlersiniz, oda fark etmez, sadece izlemenizi öneririm.Özellikle IMAX'de denemenizi tavsiye ederim.
   
Ve, Yarının Dünya'sını şimdiden görmek istiyorsanız,...

Hiç yorum yok: