31 Temmuz 2015 Cuma

Yaya geçidinde Ayaklarını anlatan Bayan

Hiç yaya geçitlerinde anlatılan hikayelere kulak verdiniz mi?Bayanların erkeklerin gençlerin yada yaşlıların o kısacık dakika içinde, ne hikayeler ne olaylar anlattığını dinlediniz mi?
    Gerçi, tüm hikayeyi hiçbir zaman tüm paket dinleme imkanınız olmayacak.Yinede bir kısmını bile dinlemek hoş oluyor.Belki hoşunuza gider, kimbilir sizi güldürebilir bile, bakarsınız konuşmayı ve içeriğindeki görüşe katılmıyor da olabilirsiniz.Ama araya kaynak yapmaz, dinlersiniz.

    Bir ay kadar önce, yeniden dönüş yaptığım Levent bölgesinde, yani, İstanbul’un en önemli finans ve plaza bölgesinde, bir yaya geçidinde sıkışarak beklemekte, önümde ve-sözüm ona- arkamda akmakta olan trafiğin açılmasını beklemekte, bir grup insan ile birlikte yolun karşısına geçmeyi beklemekte idim.Kırmızı ışığın süresi o noktada fazla, kısa bir hikaye anlatmaya değer.

    Ve büyük hikaye, kısa ama büyük hikaye geliyor o anda.Bir bayan ve arkadaşı, normal ve klasik geçen bir eğlence akşamını konuşuyorlar.Tüm gecenin akışı, arkadaşlar ile sohbetler, mekanın detayları filan ne varsa anlatılıyor.Ne zamanki bayan, konuyu başka bir bayan arkadaşının, kendisinin ayaklarını ne kadar beğendiğini, alkolik kafa ile onun ayaklarını o anda mekanda nasılda öpmek istediğini ve iltifatlar ile sözler yağdırdığını anlatması ile tüm bakışlar trafiğin akışı yerine, bu bayana ve onun ayağına dönüyor.

    Peki bayan farkında mı?Açıkcası onu anlayamadım.Neredeyse yeşil ışık yanacak ama bayan sadece arkadaşına odaklanmış ve geceyi olabildiğince detayla anlatmaya devam ediyor.Çevre ise ayağına odaklanmış, arada bir bayana şöyle anlık olarakda bakan var.

    Demek ki ayağına öncelik veren bayanlar var çevremizde.Pek tabii, kadın güzel görünmek ister.Her kadın ister.Olay sadece estetik, detoks yada botoks veya oks yaptırmak değilmiş.Sadece bakımlı ve sağlıklı olmak imiş.Ve çevredeki birkaç insanın o anda, bayanın ayağına, sırf sohbette odak noktası olduğu için bakmış olmaları demek ki, her erkeğin –yada kadının- bir ayak sevgisi barındırdıklarının simgesidir.Buna sanırım, “Ayak Fetişliği” diyorlar genel dilde.

    Her yaya geçidinde de böyle bir sohbet denk gelmez sanırım.Bazı zamanlarda o kadar çok insan konuşur ki, sözler, sohbetler ve konular ortaya çorba olur.Bazı zamanlarda o kadar çok insan konuşur ki, sözler, sohbetler ve konular ortaya karışır.

    Siz siz olun, kulağınızı açık tutun.Süre kısa bile olsa, sohbet sohbettir, hikaye hikayedir.
İyi sohbetler.

Hiç yorum yok: