10 Kasım 2014 Pazartesi

Oyun-Müzik-Program-Film Hepsi Var

    İstanbul'a yolunuz düştüğünde, hiç ayağınız elektronikçiler çarşısına götürdü mü sizi?

    İstanbul'da yaşayanlar bilirler de, dışarıdan olanlar için söyleyeyim.

    Avrupa yakasında Eminönü-Sirkeci'nin kralı Doğubank ve Asya yakasının en iyisi Yazıcıoğlu iş hanları ile, İstanbul teknolojiyi her saat ve dakika takip etmektedir.Uzaktan bakmayın, bir şey göremezsiniz.Yakından bakmanız tavsiye edilir, öyle ki hanların içerisi teknolojiler ile dolup taşmaktadır.
    Biraz daha yaklaşmalısınız.Evet biraz daha yaklaşın, yalnız fazla yaklaşmayın satıcılar sizi sarabilir.Evet, hanların girişine yaklaştığınızda birkaç han personeli yada dükkan personeli size birşeyler satmak için bazı sorular sorarlar.
    Bu sorular genelde klasik olur, "CD-DVD lazım mı?" "Film, oyun, program, müzik ister misin abi/abla" ve sürekli tekrarlanır bu sorular.
    Şimdi merak eder misiniz bilemiyorum, bu sordukları sorularda ki, sözü edilen program veya müzik yada film veya oyun, bunları gerçekten sağlayabilecekler mi?Bir tanesinin yakınlarında bir kırtasiye var ki, sürekli olarak oraya yolum düşüyor.
    Ve her seferinde de, bu arkadaşlar bana aynı soruyu soruyorlar, bıkmadan usanmadan.Ben bıktım desem de bunlar bıkmadan soruyorlar.
    Geçenlerde, gerçekten canımı sıktı bu durum ve yine kırtasiyeye yolum düşerken yine aynı soruları sordular.
     Efendim, gelelim işin sonucuna:
"CD-DVD lazım mı?"
"Oyun/program/müzik/film lazım mı?"
  
    Müzik olarak 1960'lı yıllara ait bir caz sanatçısının albümünü, oyun olarak 90'lı yılların ortasında çıkan-grafikleri basit ancak keyifli- bir aksiyon oyunu, film olarak 84 yapımı bir komediyi ve program olarak da bir tasarım programı ile bir video düzenleme programı sordum.
    Toplamda 5 adet isteğim ile birlikte birden elemanın birinin önünde belirdim ve tahmin ettiğim gibi ne yapacaklarını bilemediler.
    Her türlü data ellerinde var deseler de, uç noktadan bir isteğiniz olursa ellerinden hiçbirşey gelmez.
Ha tutup da güncel dosyaları sorarsınız, onlar her daim bulunur ancak daha fazlasını beklemeyin.
    Öncelikle şunu bilin ki, bu iki yere gidecekseniz eğer, bilgisayar parçası almaya gidin.Yani aksesuar olarak buralar oldukça zengin, ancak tutup da dijital dosya -müzik,program,film,oyun- ve içerikleri buraya gelipde almayın.
    Artık, internet o kadar hızlı ve o kadar geniş altyapıya sahip ki, en düşük hızda bile bir dosya oldukça kısa sürede iniyor bilgisayarınıza.
    Tabii ki, korsan olayı var ve bu beni de rahatsız ediyor.Elinizde olan bir film ise indirin, yoksa da hiç olmazsa gidin diskini alın, ama onuda korsan olarak almayın çünkü oynatacağınız makinaya da zarar, size de zarar.

Hiç yorum yok: