10 Kasım 2014 Pazartesi

7. Sezon’da Big Bang Theory


    Bir önceki yazımda, bir önceki sezon ile diğer tüm sezonları anlatmıştım.Şimdi ise, sekizinci sezonun daha başlarında iken, yedinci sezonda neler olduğuna bir bakalım isterseniz.Buyrun size komikliklerle dolu bir sezon daha The Big Bang Theory’de.
    Leonard, bir önceki sezon finalinde, aratırma gezisi için Kuzey Kutbuna gitmiştir bir avuç bilim insanı ile birlikte bir gemide.Sheldon ile Penny ise, her geçen gün onu daha çok özlemektedirler, gerçi Sheldon hiç belli etmek istemese bile.Leonard’ı aramaya karar verdiklerinde ise pişman olurlar çünkü Leonard, araştırma yapmaktan çok eğlencenin içindedir ve evdekileri sanki hiç özlememiş gibidir.Bu durum Penny’i çok rahatsız eder.Yinede Leonard geziden erken döner ve bunu Penny ile birlikte geçirmek ister, ancak Sheldon bunu, Penny’nin Leonard’ı aldatması olarak düşünür ve onu takibe başlar.Ta ki, bir akşam Amy ile Sheldon Penny’nin dairesini dinleyip de içeri dalana kadar, ne olduklarını bilmezler.Sheldon, Leonard’ın habersiz gelmesine çok kırılır.Leonard ise, Sheldon’dan özür dilemek için şekilden şekle girer.
    Bu arada diğer kahramanlarımız, Howard ve Raj’a dönelim.Bernadette ile Amy bir konferansa gitmek zorunda kalınca, Howard yine Raj’a yardımcı olur kız arkadaş bulma konusunda.Bu arada Raj artık konuşabilmektedir.Buna rağmen aradığı kız arkadaşı bir türlü bulamaz.Howard ise bu durumdan oldukça rahatsız olmasına rağmen yinede onu en yakın dostu gibi sever.Annesinden almış olduğu bir krem yüzünden bazı yan etkiler gösteren Howard’a yine en büyük destek Raj’dan gelir, ancak bu durum hem Bernadette’i hemde diğer ekip üyelerini şaşkına çevirir.Bu arada Raj’ın konuşma yeteneğini Leonard en son öğrenir ve şaşkınlığını gizleyemez.
    Kahramanlarımızın ilişkileri bu sezonda biraz sallantıda gibi görünür.Özellikle Raj’ın konuşma özelliğinden sonra kimse ona yanaşmak istemediği için, Raj birgün bir define oyunu ayarlar ve diğer kahramanları şehrin orasına burasına koşturur durur ve oyunun finali hiç beklenmedik bir yerde son bulur.Raj’da orada hazır beklemektedir, ancak tekme yemekten son anda kurtulur çünkü herkesi oyuna getirmiştir.
    Sheldon ile Amy’nin de ilişkilerinde bazı aksamalar olur.Amy, Sheldon’ın izlediği bir filmi çok dar bir açıdan eleştirince tüm ekip filmi baştan aşağı yeniden izlemek zorunda kalırlar ve buna Sheldon çok bozularak Amy’e misilleme yapmak ister.Amy buna kırılır, yine de hoş görür.
Penny ile Leonard ise, Leonard’ın annesinin yazmış olduğu bir kitap ile birbirlerine girerler.Leonard, Penny’nin her arzulamasında olayı sekse bağlar, ancak bir ara Penny böyle bir anda onu annesi ile baş başa bırakır ve Leonard üzgün ve pişman halde ondan özür dilemeye kalkışır, ancak annesinin video görüşmesinden bir türlü kaçamaz.
    Bernadette ile Howard ise, Howard’ın Sheldon’a aptalca bir öğüt vermesi yüzünden Howard geceyi Raj’da geçirir.Yinede ekipteki tek evli cift onlar olduğu için, Bernadette gidip eşini geri almak ister, ama başaramaz.Çünkü Howard Raj ile birlikte yeni aldıkları oyunu oynamakta ve biraz süre istemektedir, Bernadette buna çok öfkelenir.
    Raj ise kendine online arkadaşlık sitelerinden bayan arama avına atar, ve yanına da en beklenmedik yan karakter olan Stuart’ı alır.Ön yazılardan, kaliteli resimlere kadar her şeylerini hazırlamalarına rağmen, bir türlü bekledikleri ilgiyi göremezler ve beklemeye devam ederler.
Şükran günü yaklaşmaktadır ve kutlama Howard’ın annesinin evinde yapılacaktır.Ancak Sheldon buna bir türlü katılmak istemez.Bu arada yemeğe bir kişi daha çağırılır.Penny’nin eski erkek arkadaşı Zack’de gelir.Çünkü Penny onunla, Las Vegas’da iken kazara kilisede evlenmiştir ve o bunu eğlencesine sanmıştır.Ancak ordaki evliliklerin gerçek olduğu anlaşılınca Leonard durumu düzeltmek için ne gerekiyorsa yapar.
    Çizgi roman etkinliği yaklaşmaktadır ve bizimkiler ona gitmek için, karaborsadan bilet almaya kalkışsalar da, alamazlar.Buna üzülen Sheldon kendi çizgiroman etkinliğini kurmaya karar verir ve çok büyük bir karakter ile görüşür.Ancak görüşme ve sonrasında gelişenler hiçte onun beklediği gibi gitmez.
    Sevgililer günü yaklaşmaktadır ve Amy Sheldon’a çok güzel bir program ayarlar.Howard ile Bernadette’de onlara katılırlar.Program, güzel bir tren yolculuğunda güzel ve kaliteli bir akşam yemeği ve konaklamadır.Ancak trenlere karşı aşırı ilgili olan Sheldon, kazara vagonda biri ile tanışır ve tüm romantik yemek, yol boyunca tren sohbetlerine döner ve bu Amy’i deli eder.
    Penny, Leonard’ların evindeki düzenden sıkılmıştır ve köşedeki kullanılmayan bölgeye bir masa almak ister.Çünkü hep sehpanın orada yemekler yenmektedir.Buna Sheldon sinirlenir ve masaya oturmamakta ısrar eder.Sheldon’ın her isteğine boyun eğilmesi en sonunda Penny’i kızdırır ve ikisi arasında bu yüzden bir çekişme başlar.
    Raj, onca denemelerinden sonra nihayet biri ile yemeğe çıkacaktır.Bu kızın adı Emily’dir.Raj yemekte ona eşlik etmesi için yine Bernadette ve Howard’a rica eder.Ancak yemek masasında, Emily birden Howard ile garip bir geçmiş hatırlar.Bu duruma hem Bernadette hemde Raj büyük tepki verirler, yinede yemek güzel biter.
    Sezon sonuna doğru, Sheldon garip bir duygu ve düşünce akımının içine girer.Bir yandan en sevdiği program olan Profesör Proton’un ölmesi, bir yandan Leonard ile Penny arasında evlilik teklifi olayı, bir yandan çizgi roman dükkanının yanması ve kendi kariyerindeki bazı tutarsızlıklar nedeniyle kendisini rahatsız hisseder.
    Raj ise bu arada Emily’i sinemada başka bir erkekle görünce kendini yine mutsuz hisseder.Howard’ın annesi merdivenden düşmüş, bacağını kırmıştır.Bernadette ile Howard ona bakıcı bulmak zorunda kalırlar ama bekledikleri gibi gitmez.En sonunda bir bakıcı bulurlar ve bu bakıcı işinden gayet memnun olur.

    Ve böylece sezon yine bazı soru işaretleri ile biter ve şu anda sekizinci sezon 8 yada 9. bölümü ile yayında.CNBC-E'e ye bakmadım, sanırım başlamış olması gerekir.

Hiç yorum yok: