14 Şubat 2013 Perşembe

Sanal Güvertede Eğlenceye Yakınız.

    İnsanoğlu hayatı boyunca bir sürü maceraya atılmak ister.Onlarca serüvenin bir parçası olmak ister.İmkanı olanlar bunu gerçekleştirirken, imkanı yeterli olmayanlar ise, bunu telafi edebilecek imkanlar ile bu serüvenleri yaşamak isterler.
    Günümüzde böyle bir deneyimi, tadabilmemize olanak veren yüzler bilgisayar ve konsol oyunları var.Hangi tür oyun ile serüvenler yaşamak istiyorsak, ona uygun oyunu temin edip hemen o dünyaya adım atabiliyoruz.
    Şimdi teknoloji bizi bir adım daha ileri götürüyor.Ünlü bilim kurgu dizisi Uzay Yolu'ndaki (Star Trek) Sanal Güverte(Holodeck) sistemi gün geçtikçe bilgisayarlara entegre ediliyor ve çok da uzak olmayan bir zamanda bu güvertelerin ilkel modellerini kullanmaya başlarsak hiç şaşırmam.Hani şu sanal olayların yaşandığı o büyük güverteler var ya, tıpkı oradaki yaşanılan macera ve etkileşimi yakın zamanda bizde yaşayacağız.
    Mesela daha on yıl önce 3 boyutlu yazıcı için imkansız denilirken, şimdilerde ev kullanıcılarına yönelik modeller yavaşça piyasaya girmeye başlıyor.Taktığımız özel gözlüklerle daha şimdiden 3D teknolojisini ekranlarımızda izlemeye başladık bile ve her geçen gün daha da iyisi yapılıyor.
    Bu konuda en büyük tahmini IBM firmasının yaptığını okudum internette.Bilgisayar işlemcilerinin, beş temel duyumuzu daha kolay algılamasını sağlayacak teknolojilerle donatılacağını ön görüyor.
    Bilgisayarlara ve akıllı telefonlara eklenecek yeni işlemciler ve sensörler sayesinde birkaç seneye kadar insanoğlu kendine daha rahat bir gelecek sunacak.

Kaynaklar:

1.  http://www.chip.com.tr/haber/5-sene-icinde-pc-ler-koklamaya-baslayacak_37619.html
2.  http://www.sabah.com.tr/Teknoloji/Haber/2012/12/18/5-duyulu-bilgisayarlar-geliyor

Hiç yorum yok: