15 Temmuz 2011 Cuma

Her Gün Yeni Bir Arkadaşlık-Sohbet Sitesi

İnternet çağının ve Bilgisayar devriminin henüz olmadığı zamanlarda, Türkiye'de arkadaşlık kavramı nasıldı bilemiyorum, ancak şu anki 2000'li yıllarda teknoloji o kadar aldı başını gitti ki, herhangi bir insanla arkadaşlık edinmek artık sadece bir "TIK" dan ibaret oldu.
İnternet dünyasının Türkiye'ye sel gibi aktığı ilk zamanlarda, ilk hatırladığım sayfa www.Siberalem.com idi.
Tabii daha eskisi yada ondan daha popüleri var mı yok mu onu bilemiyorum.Siberalem, ardından Meqan, onu takiben Yonja, ve günümüzün en meşhur 3 büyükleri olan Twitter,Facebook ve Myspace ile arkadaşlık siteleri doldu taştı sanal alemde.
Pek çok kişi, bu sayfaları pek kullanmak istemese de, yinede merakına yenik düşüp sayfalara giren insanlar çok.Doğal olarak da bir kere girdiler mi bir daha çıkmaları da pek mümkün olmuyor.Gerçi Facebook, Myspace ve Twitter gibi büyük devler ilk sırayı büyük bir payla ellerinde tutarlarken, ikinci ve üçüncü sınıf arkadaşlık-sohbet sayfaları da onları yakalamak için her türlü imkanı kullanıyorlar.
Bu sayfalardan bir tanesi de, Badoo isminde, söylenene göre oldukça eski olan site.
Üye filan olmadım, hatta ismini bile duymadım, tâki benim mail-adresime linki gelipde, ben farketmeden çoktan sayfanın üyesi olduğumu öğrenene kadar.
Hem üye oluyorsun, hemde sayfa sana otomatik olarak karşı cinsten birkaç kişiyi hemen önermeye başlıyor.
Artı diğer arkadaşlarını-Facebook yada MSN üzerinden olanları- şifreni girmen ile hemen onlara da saldırıp hepsinin maillerini kendi bünyesine katıyor.
Girdiğim gibi çıkmam bir oldu sayfadan, ancak sayfa üyeliği iptal etmemem için elinden geleni yapıyor.
Öncelikle tekrardan sayfaya dönmemi ve üyeliği aktif etmem için, yalandan bir mail geliyor adrese.Üyelik iptalini onaylamak için o linke tıkladığım anda üyelik iptal olmaktan çok, aktif kalmaya devam ediyor ve hergün onlarca gereksiz mail, posta kutunuzu rahatsız ediyor.
Hadi Facebook'umuz var, arada bir Myspace'imizi de güncelliyoruz, hadi yeri geliyor ne kadar insan varsa sanal alemde, twitt'lerimizi de okutuyoz, ama elin üçüncü sınıf sayfalarına da üye olup, birde elimizde arkadaşlık sitelerinden oluşan bir koleksiyon yapmaya hiç mi hiç niyetimiz yok.

Hiç yorum yok: