20 Haziran 2011 Pazartesi

Çin Yemeğinin Tadı Bir Başka Oluyor

İş yerinde öğlen yemek molası geldiği vakit hemen bir telaş yaşanır, şöyle rahat bir yemek yemeğe dışarı çıkılır.Ev yemeklerinden, fast-food türü atıştırmalara, döner-köfte-kebap tarzı ağır baba yiyeceklerden, hafif atıştırmalık sandviç çeşitlerine kadar hemen her çeşit yemek tüketilir.
Benim iş yerimin bulunduğu bölge içerisindeki mekanların neredeyse hepsinde de aynı çeşit yemekler olduğunu bildiğim için(Et Köfte-Döner-Adana-Çorba-Sandviç-Hamburger-...Vs.) bugün bir farklılık yaptım ve Akatlar'daki Jong Hwa Çin Mutfağı'nından yemek siparişi verdim ve hakkını vermeliyim ki, verdiğim parayada değdi.Tahta çubukları ile körisoslu ve acılı tavuklu pilavı ne kadar geç sürede yediysem bir o kadar da mideye oturdu ve beni akşama kadar tok tutacağından da eminim.Çubukları kullanması ilk başta zor oluyor hak veriyorum ama işin aslı çubuktan çok yemeğin içinde.O enfes soslar pilav tanelerini bir arada tutuyor ve çubuklar ile o leziz yemeği yemek daha bir nefis oluyor.
İstanbul'da, Akatlar'da ki Jong Hwa Çin Restoranı'na birgün yolunuz düşerse, size tavsiyem, güzel bir yemek ziyafeti çekmeden sakın ayrılmayın.Çubukları kullanmak istemeseniz bile hiç olmazsa bir deneyin.

Hiç yorum yok: