2 Aralık 2015 Çarşamba

Yıldız Savaşları ve onun Yıldız Savaşçıları

    Uzun olmayan bir zaman önce ve bize ne kadar uzak olduğu bilinmeyen aktif bir galakside…
    Adı George Lucas isminde bir genç, bulunduğu galaksinin capcanlı bir yer olduğunu fark edince büyük bir keşfe çıkmış, bütün galaksiyi bir köşesinden diğer köşesine kadar gezmiş durmuş, en güvenli ticaret rotalarından tutun da, galaksinin dış halkasındaki bilinmeyen gezegenlerde, iç kısımdaki “Çekirdek Gezegenler” olan merkezi gezegenlere kadar dolaşmış durmuş.Bu arada sayısız karakterler ile tanışmış, yüzlerce farklı mekan ve diyar görmüş, irili ufaklı yüzlerce araca-gemiye inmiş binmiş, ve sonunda galaksinin sakin bir köşesindeki mavi bir gezegende yolculuğunu tamamlayıp tüm bu keşfini başlamış anlatmaya, yada kurgulama, veya da filme almaya.
    Bir de bakmış ki bütün galaksi keşfi, “Skywalker” isimli bir ailenin çevresinde, “Force” diye bilinen ve galaksiyi ve tüm canlılarını birbirine bağlayan mistik gücü ve her bir köşesinde süren savaşlardan ibaret olduğunu görmüş.Düşünmüş ve düşünmüş, nihayet yaratacağı esere koyacağı ismi bulmuş: Yıldız Savaşları.
    Öyle bir kurgu yapmış ki, önce hikayenin ortasındaki üç bölümü tanıtmış ve büyük başarı sağlamış, ilerleyen zamanlarda hikayenin öncesini anlatan ilk üç bölümü tanıtmış ve ondada bir başarı sağlamış, ne zaman ki herkes bu hikaye burada bitti derken hikayenin devamını anlatan son üç bölümü tanıtacağını duyurmuş.Bak sen şu işe demek de bize düşmüş.

    Evet, son üçlemenin ilk filmi bu ay başlıyor.Daha şimdiden biletleri satıldı, koltukları kapıldı ve randevuları alındı.Büyük hayranları ilkten hepsini yaptı.
    Yıldız Savaşları serisi ile büyüyen kaç -milyon- insan vardır acaba?İlk gösterime girdiği zamanlarda nasıl bir başarı sağlamış ki, bugün bile herkes, bu seri, bu efsane eser olmadan sanki hayatını yaşamıyor gibi.Gerek müziği ile, gerek kurgusu ile, gerek karakterleri ile, gerekse evreni ile bütün insanların beyinlerine girmiş bir eser bu ve bizimle birlikte yaşıyor.
    Bazı eserler gerçekten birer klasik olur ya hani, işte bu film serisi de böyle bir klasik.Aradan geçen o kadar yıllara rağmen, hâlen izleyicisi, oyunlarının yeteneklisi mevcut.
    Ah evet, daha yeni filmi gelmeden, bu evreni konu edinen yeni bir oyunu bile geldi ve daha dün, gittiğim bir mağazada oyunu alıp, hemen o evrene dalan, oyuna kendini deli gibi kaptırmış insanlar olduğunu öğrendim.Tabii oyun, görsel olarak kalitenin ötesinde olduğu için, bende oyunu oynamak istiyorum.
    Tabii ki, herkes Yıldız Savaşları’nı sevecek değil, buna da saygı duymak lazım.Kendim olarak, bu eserin olduğu bir zaman diliminde yaşıyor olmaktan sevinç duyuyorum, ve şimdi yeni bir film ile bizleri yine kendi evrenine çekecek olmasını da heyecanla bekliyorum.
    Burası Yıldız Savaşları evreni, ve onu seven bizler de onun Yıldız Savaşçılarıyız.

    Yeni film, teknik olarak tüm sinema salonlarında gösterilecek tabii ki, ancak size tavsiyem, bu filmi IMAX formatında izlemeniz olur.Çok detaylı ve çok büyük bir ekranda bu filmi izlemek, bence muhteşem olacak.

Hiç yorum yok: