5 Mart 2015 Perşembe

Seni kanı yeşil pis Vulkan'lı...


    Şimdi başlığa bakınca, ne olduğunu anlamayacak olabilirsiniz.Kimden söz ediyorum diye merak ettiyseniz hemen konuya girelim.
    Çoçuk olduğumuz zamanlarda televizyonlarımızı süsleyen en güzel ve belkide tek en güzel dizi olan Uzay Yolu'nun ve onun evreninde ki en önemli üç karakterden biri olan Doktor Leonard McCoy'un sözüdür başlıktaki cümle.
    Kime söylemiştir, tabii ki diğer ana karaktere, yani Bay Spock'a.Vulkan gezegeninden gelen Spock, herhalde bütün Uzay Yolu evreninde bilinen tek değerli karakterdir diyebilirim size.Ona hayat verende pek tabii, tüm fanatiklerin hayran olduğu bir isimdir: Leonard Nimoy.
    Bu adam ki, belki de televizyon tarihinin hiç unutulmayacak simâsını ve karakterini hergün, onlarca kez ekranlarımıza getirmiş tek kişidir.Spock'un felsefe niteliğindeki sözleri ve o meşhur selamlama hareketinden sonra, gelinde unutmaya çalışın bakalım.
Son zamanlarda, daha çok The Big Bang Theory dizisinde deli karakter Sheldon'ın bir tür ruhani yardımcısı gibi duran Spock(yani Leonard Nimoy), asla gözden düşmüş bir sanatçı/oyuncu olmadı.Oyunculuğunu ve sanatını sonuna kadar gösterdi.Ve geçtiğimiz Şubat ayının son gününde, Spock artık bize son selamlamasını yaptı aramızdan ayrılarak.
    Leonard Nimoy, 83 yaşında aramızdan ayrıldı, ama sadece Uzay Yolu dışında bir o kadar güzel eserlerde bıraktı yeni bir nesile.
    Bir Uzay Yolu nesli olarak büyüdüm, televizyonların henüz plazma&LCD olmadığı zamanlarda ekranlarımızı süsleyen o büyüleyici gemi Atılgan ile büyüdüm, ve bu kanı yeşil pis Vulkanlının (ki o zamanlar Volkanlı derdik) o meşhur selamlaması ve sözleri ile büyüdüm.
    Bu yazıyı da onun sözüyle bitirelim derim.
"Live long and prosper"

Hiç yorum yok: