23 Ocak 2015 Cuma

Aşk, (bu filmi gözümüze inatla ba)sana benzer.


    Evet, bugün bir Cuma günü daha ve yeni bir türk filmi daha sinemalarda yerini bulacak.Efendim, Muhterem Yüzyıl’dan hatırlarsınız bal beyi’ni yada küçük sırlardaki adını unuttuğum karakteri.

    Evet yarın onun filmi geliyor.Gidin gidin, gerçekten gidin.Fragmanını izledim, muhteşem.Tıpkı Muhteşem Yüzyıl gibi muhteşem.Senaryo çok güzel, küçük bir kasabada ve koyunda genç bir oğlan ile kızın garip aşkları anlatılıyor.Yine mi dediniz yoksa?Evet yine, maalesef yine bir aşk filmi, ancak film güzel.Gidin izleyin, o kıçı kırık türk komedi filmlerine hiç benzemiyor yada şu anda sinemada olan “Çılgın Dersane versiyon 4” gibi birkaç adet güzeli, memeli memeli gösteren bir film değil bu.Burada aşk var aşk.

    Birazcık da dram eklenmiş sanırım, artık hamburger gibi ne tür sinemacılık efektleri ve senaryo hileleri eklenmiş bilemeyeceğim.Ne de olsa yapımcı firma da filmde, kendi filminde oynuyor.
    Ancak film güzel, aman sıkıntıdan ağlamayın filme yazık olur, zaten özenle hazırlamışlar, felekleri şaşmış filmi yaparlarken.Üzmeyin yapımcıyı izleyin derim.

    “Aptal saçma aşk filmi”, “Belki izlerim” yada “Ne özelliği var ki gidim!” tarzı söylemler kullanan insan çok olacaktır, ehh tabii sinemacılıkta her zaman eleştiri olur, olsun ki film beğeni toplasın.
Eleştiriyi sonra yaparsınız, önce bir gidin izleyin, bakalım beğenecek misiniz?

    Geçen gün sinemaya gittim ki, orada, ekranlarda filmin fragmanlarını izleyenler filmi pek ilgi çekici bulmadıklarını söylediler.Yani filmin beklenen ilgiyi pek veremeyeceğini düşünüyorlar.Şaşırmadım da değil, çünkü şu birkaç gündür, herkesin öncelikli olarak Russell Crowe ile Cem  Yılmaz’ın filmine, “Son Umut” filmine gitmek istediğini gördüm.Tarihsel olmasının yanında filmde büyük bir senaryo etkisi var.Gerçi bende onu izlediğim de, diğer herkes gibi özellikle, Yılmaz’ın filme biraz etkisiz gibi olduğunu gördüm ama filmin genel kurgusunu tamamlamış.Hakkını vermiş.
    Bakalım yarın gelecek olan bu “Aşk benzer ” filmi nasıl başarı gösterecek?


Not: Bu arada filmin afişleri metro istasyonlarında ve bazı kafelerde asılmış bile, ancak hepsi küçük.Yani, “Mucize” filmi gibi metro istasyonlarındaki o büyük ötesi posterler gibi posterler neredeyse yok.Acaba paradan tasarruf mu yaptı yapımcı firma?

Hiç yorum yok: