23 Aralık 2014 Salı

Sevgili Nedir?

    Bir insanın hayatındaki en değerli insanlar kimlerdir?Cevabı herkes bilir, annesi babası kardeşleri, yakınları, arkadaşları,…v.b. aklınıza daha kim gelirse.

    Ahhh pardon, sevgilileri unuttum, üzgünüm.Sevgililer vardır birde, ergenlik yıllarımızda, kalbimizin artık farklı bir frekanstan atmaya başlayıp vücudumuzu farklı bir formasyona soktuğu ve geleceğe yönelik olarak ruh-yada hayat- eşimizi bulmak için uğraştığımız ve açıklama olarak da sevgili dediğimiz o eşsiz eşlerimiz.


    Sevgili peki nedir diye sorarsanız, buna şu şekilde cevap veririm.Birkaç kısa madde ile olsun hadi cevabım.Tabi bunlar benim anlayabildiğim kadar olan cevaplar bu arada.

  1. Kendin için istemek yerine onun isteğini yapabilmektir; fedakarlıktır.
  2. Çekici bir erkek/kız olmak değildir; kendin olmaktır.
  3. En arzu ve şehvet dolu gecelerde puanlar elde etmek değildir, onun gözlerinde geleceği ve evreni görebilmektir; sadeliktir.
  4. Her mutluluğunu paylaşmaktan çok, tek bir mutsuz anında yanında olabilmektir; destek olmaktır.
  5. Büyük masalara kurulmuş görkemli lezzetler yerine ufak bir masada sıcacık bir çorbayı beraber tatmaktır; paylaşımdır.
  6. Kızıp da seni kıracak şeyler yapmak yerine meseleyi seninle konuşmak isteyen iradesidir; sabırdır.
  7. Bir eşyaymış gibi davranması değil,, hayatının ve kalbinin en değerli hediyesi olarak görmektir; sonsuza kadar sevmektir.
    Aslen, kesin bir tanımı yoktur bu olgunun, her insanda anlamı, anı yada tanımı farklıdır.Kimisi istediği zaman sevgili edinebilir, kimisi hiç edinemez.Kimisi ise edinmek için ortaya neler neler serer?
    Gerçek sevgilerin, ölümsüz sevgilerin olduğu zamanlarda olmuştur, sahte sevgiliklerin olduğu zamanlarda olmuştur, ve Dünya hâlen Güneş’inin çevresinde sakince dönmeye devam etmektedir.

    Sevgili edinmek bir tarihi eseri keşfetmek yada bir arkeolojik kazı girişimi değildir.Bu kişinin kendi içindeki görünmeyen diğer yarısını arayıştır.İster kazsın, isterse denizin derinliklerine dalsın, sonuçta bir arayıştır, ve bu arayış sana, her an herhangi bir yerde zamanda rastlayabilir.En büyük avantajın sabır ve zamandır.Sabır, senin yılmadan daha derinleri kazma girişimin ve zamanda madenin en derinlerinde seni bekleyen o eşsiz cevherler-kısaca sevgili adayları- olur.
    Pek çok insan bu arayışta daha fazla ilerlemek istemez, çünkü derinlere ulaşmak zorludur.Eskiden bunu bana birileri, seviye atlamak olarak tarif etmişti, hani şu çevrimiçi oynanan büyük oyunlar varya. (EveOnline,World of Warcraft, Guild Wars,Diablo-3,…v.b.) Her bir ilişkin senin için birer deneyimdir ve deneyimlerin ile zamanı gelir-bakın zaman- ve seviye atlarsın, yeni şeyler öğrenir yeni yerler görürsün ve gidersin.Yenilik üstüne yenilik yaşarsın, ve deneyimlerin her seviye atlaması için biriktikçe birikir.Tabi her ilişkin sana bolca deneyim puanı verecek değildir.Yukarıda belirttiğim gibi, sahte sevgililer ve ilişkiler yüzünden, tek bir puan bile elde edemeyebilir, olduğunu yerde de bekleyebilirsin.Hayatın ne getireceğini kimse bilemez iş bu noktada.Burda kesin olarak görebileceğin bir şey vardır; Dünya yine Güneş’inin çevresinde ve kendi çevresinde dönecektir ve sana yeni bir şans vermek için “yarın” olacaktır, ve sende sabırla yoluna devam edeceksin.

    Meyvesini verdi bu arayışlar sana ve sonunda biri ile tanıştın, artık eminsin ki o kız/erkek senin yeni sevgilin olacak.Sevgili edindin diye, artık seni seven biri var diye hemen son hıza çıkmaya kalkma sakın.Unutma, o değerli cevheri, ya sen buldun yada o seni buldu, sonuçta daha başlangıç evresi üzerindesin ve hemen bulduğunu-elde ettiğini koşar adımla herkese iletmene hiç gerek yok.Koşarken ayağın takılıp da elindekini düşürür isen kazara bir çukura, şimdi o girmiş olduğun madenin daha da derinliklerine inmen gerekecek.Yenilip de pes etmen an meselesi olur.Yavaş ve emin adımlar at.Önce onu tanı, nedir, nerden gelir, nasıldır,…falan filan cinsinden aklına gelen ne varsa sor, öğren ve bilgi sahibi ol.
    Sevgili demek, karşılıklı konuşmak ve saygı göstermek demektir.Buradaki önemli olgu, işaretler’e dikkat etmektir.Birbirinizi tanıyın, pozitif ve negatif yönlerinizi konuşun ve dinleyin.Erkekler için söylemeliyim ki, dinlemek bir kadına vereceğiniz en büyük saygılardan biridir.Kadınlar çünkü çok konuşur, sakın bunu bayanlar “dır-dır-dır konuşmak” olarak düşünmesinler.Kadınlar konuşur, ister dedikodu diyin, ister tartışma yada görüşme diyin, sadece konuşurlar.Konuşmak iyi bir etkidir, eh sonuçta boşuna dememişler değil mi? “İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşır.”
    Sevgili mi istiyorsanız konuşmalısınız, derdiniz varsa ve açılamamaktan rahatsız oluyorsanız konuşmalısınız, bir teklif yada bir cevap mı vermek istiyorsunuz, yine konuşmalısınız.Seks bile, konuşma ile başlanır temelde.Sorarsınız öyle değil mi?
    Artık bir sevgiliniz var, haydi hayırlısı-bana da darısı hehe- şimdiki önceliğiniz bu ilişkiyi hem sonsuza dek sıcak tutmak hemde dışarıdan gelecek saldırılara karşı korumaktır.Elinizdeki cevher o kadar değerli ki, onu elde etmek isteyenler, yada onun benzerini elde etmek isteyenlerde olacaktır.Buna kıskanmak diyebilirsiniz.Kız/erkek arkadaşınız o kadar çekici/güzel ki, onunla birlikte olmak isteyen çok olacaktır.Tekrar ediyorum, sahte sevgililer ve ilişkiler çağındayız.İlişkilerde kıskançlıklar da çok görülen bir durum ve bu bile başlı başına bir ilişkiyi yada sevgiyi tümden yıkabilecek kadar büyük bir silahtır, emin olun.Ne demiştim yukarıda, yeni sevgilinizi(cevherinizi) herkese reklam eder gibi tanıtmak(göstermek) sizi potansiyel olarak listenin en önlerine alacaktır.Buna en iyi örnek, magazin gündemi olur.Ordaki ilişkilere bakın anlarsınız, kim kimin eşini/kocasını elde etmek için ne türlü tuzaklar ve pislikler yapıyorlar.
    Yeni bir sayfa açıyorsunuz diye bu yeni sayfanızı herkese okutmanıza gerek yok, yeni sevgiliniz içinde geçerli.Siz kendi aranızdaki alevi körükledikten sonra, ikinizin arasında oluşan bu parıltı zamanla ve sabırla öyle bir ışıldıyacak ki, bunu söndürmek isteyenler bakamayacaklar bile, tıpkı Güneş’e de çıplak gözle bakılamayacağı gibi.Varsa cesaretiniz bakın bakalım bir dakika boyunca.

    Şimdi geride bırakmakta olduğum bir yıl daha var, ve ben bu yılıda bir ilişkim bir sevgilim olmadan geçirdim.Dediğim gibi sabır ve zaman her durumda yanımda olan iki etken.Eskiden, yanlış madenlerde(yanlış insanlar ile) zaman geçirdim ve derinleri kazmaya daha da indikçe hiçbirşey bulamadım.Bu son yılda ise, daha farklı madenler ve onlara bağlı başka madenler(daha cana yakın insanlar ve arkadaşlar) keşfettim.Yine arayışa devam ediyorum, ve inanıyorum ki, bu 2015 senesinde madenlerden birinde-tanıdığım insanların çevresinde bir yerlerde -bir sevgili bulacağım ve yeni bir ilişkiye başlayacağım.Eğer olmazsa, yine başka madenlerde ve derinliklerde sabırla aramaya devam edeceğim.

Hiç yorum yok: