18 Şubat 2014 Salı

DörtMeydan'da Çek-in ediyorum.


    Şu son zamanlarda fark etmişsinizdir.Arkadaşlarınız gezip görmüş olduğunuz pek çok yerin paylaşımını yaparlar, ancak bunu bir uygulama üzerinden, sürekli olarak altın,gümüş,bronz yada diğer türlü madalyaları kazanıp belli ödülleri kazanmak için tadını kaçırmış derecede yapanlarda var.
    Uygulamamız Foursquare adında bir çek-in paylaşım programıdır.Peki ne yapılır?Üye olduktan sonra, programa girdiğiniz zaman aşağıda bulunan yer simgesine tıklamanız yeterli.GPS sisteminin açık olması önemli, çünkü tıkladığınız anda, size yakın mekanlar hemen listeleniyor.
    Paylaşımı yapar iken, mekan ile ilgili yorumunuzu, kimlerle birlikte orada olduğunuzu veya hangi sosyal ağlarda paylaşmak istediğinizi seçebiliyorsunuz.Dilerseniz, mekan ile ilgili bir fotoğraf bile ekleyebilirsiniz.
    Gidilen mekanlara ait yorumlara bakabilir, siz bile –ister olumlu ister olumsuz- bir yorum bırakabilirsiniz.Facebook’daki “Beğen” butonu gibi, burdada kalp simgesi var, kimin yorumunu yada yer paylaşımını beğenmek için.
    Yine sosyal ağlarda olduğu gibi, burada da arkadaş ekleme durumu var ve ister isim girerek, isterse de sosyal profilinizi kullanarak arkadaşlarınızı ekleyebilirsiniz.
    Üye oldum ve olduğum gibi sildim üyeliğimi.Nedeni de, ben gereksiz buldum uygulamayı, zaten bazı sosyal uygulamalar kendi içinde yer-konum paylaşımını veriyor.Gereksiz gördüğüm için sildim.Ancak yeni başlayanlar olacak olur ise-ki yoktur sanırım- kaynak olarak, direkt Foursquare sayfasından yardım alabilirsiniz.

4 yorum:

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Ben de ilk başlarda gereksiz bulmuştum fakat gittiğiniz ya da gideceğiniz bir mekanda check-in yapmadan da o yer hakkındaki yorumları okumak çok işe yarayabiliyor bu yüzden severek kullanıyorum.
O rozet , madalya işinin gerekliliğini ben de çözemedim çok saçma bence de

Unknown dedi ki...

Haklısınız, gideceğimiz mekan ile ilgili olarak zaten birçok internet sayfasında olumlu yada olumsuz yorumlar düzinelerce mevcut bulunuyor.
Rozet ve madalya olayını bir türlü çözemediğim için açıtğım gibi kapattım üyeliği..

Rüzgar Everest dedi ki...

arkadaşın belirttiği gibi, yorum okuma kısmı güzel, gerisi boş... gidilebilecek güzel yerleri gösteren makinist programı var Türk yazılımcıların. bence kâfi. yazı için teşekkürler Nihat!

Unknown dedi ki...

Makinist bile çok daha iyi valla Rüzgar.
4sukuer de neymiş?
Mekanist daha okunaklı ve eğlenceli.
Yeni yazılar geliyor... :))