14 Ocak 2014 Salı

Bu harita başka bir harita!!!


    Eskiden sınıflarımızı süsleyen haritalar olurdu, hatırlar mısınız?Türkiye’nin her türlü siyasi, fiziki, coğrafi, maddi yada manevi haritaları, duvarlarımızı her zaman süslemiştir.Küçücük çocuklar olarak, o haritalara kimbilir kaç kere bakmışızdır?Ülkemizin yanında, birde Dünya’nın haritası-yine fiziki,coğrafi,…v.b.- kocaman ölçüsü ile süslerdi duvarımızı.
    80’li yıllar bizde teknoloji için ne kadar ilkeldi bilemiyorum, şimdiki çağda ise akıllı ekranlar duvarları süslemekten çok her türlü fonksiyona alet ettiklerine göre, haritalarında devri kapanmış oldu.
    Yine de harita, haritadır, ona değil bakmak onu okumak bile ayrı bir deneyim, ayrı bir zevktir.
    Peki harita nedir?Ahh bu soruya ilkokuldan beridir düzgün bir cevap vermedim, vermek istemedim.Bir harita, bir şehrin yada ülkenin veya bir bölgenin coğrafi yada fiziki özelliklerini gösteren bir araçtır.
    Günümüzde her türlü bilgi için haritalar mevcuttur.Finansal durumlara göre, sinema sektörüne göre veya da, belli bir konudaki belli bir dağılıma göre, hemen hemen her konuda harita artık oluşturulabiliyor.
    Peki konumuz nedir?
    Efendim konumuz Dünya’nın Seks Haritası…
    Geçenlerde, favori sayfalarımda, güncel haberleri okurken gözüme takılan bir başlık dikkatimi çekti.
    Efendim, haritaya göre en rahat yeşilden, en yakıcı kırmızıya kadar bölmüşler koca gezegeni bu araştırmada.Gelelim haritayı okumaya.
    Latin Amerika ülkeleri ile Afrika’nın orta kesimleri, seksin oldukça rahat olduğunu gösteriyor.
    Komşumuz Avrupa’ya bakacak olursak eğer, kıta ortadan ikiye ayrılmış durumda.Doğu kesimleri, yani Ukrayna, Romanya, Polonya ve diğer ülkelerin olduğu doğu kesimi yeşil renkte.Hatırlamam gerekir ki bir arkadaşım bir süre önce bu bölgedeki seks ticaretinden bahsetmişti.
Tıpkı Kıbrıs gibi, pek çok insanın Ukrayna ve Polonya’ya sırf kısa kaçamaklar yapmak için gittiğini anlatmıştı.Büyük örnek, Odessa mesela.Bu bölgenin neden yeşile boyandığına şaşmamam gerek.Avrupa’nın batı kesimleri ise, sarıya çalan bir renkte, İtalya ve İspanya hariç.İki ülke dışındaki ülkelerde seks ve kız tavlamak rahat olarak görünürken, sadece İtalya ve İspanya, ülkemiz ile aynı rengi paylaşıyor.Yani bu ülkelerde bayanları tavlamak ve seks biraz zor görünüyor olsa gerek.
    Gelelim ülkemize, efendim hiç anlatmaya gerek bile yok.Hemen yanımızdaki Orta-Asya ülkelerinin yakıcı kırmızı rengi yüzünden o kadar etkilenmiş durumdayız ki, haritaya göre bizim ülkemizde, bir bayanı tavlamak ve seks olgusu çok zor.Koyu kırmızı ve “Çok Zor” tarifi ile ülkemizde seks algısı yerlerde sürünüyor.Bunu geçen ki yazdığım yazıda da, görmüş olduğum hadiseyi örnek vererek anlatmıştım.Kısaca, Türkiye’de seks zor, hemde çok zor.Hemen dibimizdeki yavru vatanımız Kıbrıs bile sarı renkte görünüyor, ki herkes bilir, Kıbrıs bu konuda çok rahattır.Hemde çok çok rahattır.
    Güney Amerika ve Kuzey Amerika ise normal durumdalar, aslında Güney Amerika, çoğunluğu Brezilya’nın üstün olduğu koca bir yeşil rengi elinde tutuyor.Nedeni belli, Latin rüzgarları ve bayanları orada en özgür biçimde uçuşuyorlar.Artı güzel olduklarını da itiraf etmeliyiz.Seks onlar için bir rahatlık olarak biliniyor-imiş-, bir yazıda okuduğuma göre.
Kuzey Amerika ise, sarıya çalan rengi ile Batı Avrupa ile berabere.Yani zor değil, bir bayanı tavlamak yada seks yapmak.Ancak kolay olmadığı da belli.Yinede sıkıntıya düşmeyeceksiniz, bundan emin olun.Çünkü oradaki insanlarda da özgürlük algısı çok yüksek.
    Uzak kıta Avustralya ise Kuzey Amerika ve Batı Avrupa ile aynı durumda, yine bir sarı.Orada olan birkaç türk insanlarından öğrendiğime göre, orası da oldukça özgür bir ülke.Zaten kendini belli ediyor, hem kıta ülke hemde her yanı deniz.Klasik, deniz-kum-güneş-bikini kombinasyonunun bulunduğu bir yerde bırakın da seks de olsun artık!!!
    Asya’da işler nasıl?Haritanın dediğine göre, tüm Asya, yani Çin ve Rusya yemyeşil olmuşlar.Seks yapmak ve bayan tavlamak burada oldukça rahat demek ki.Hindistan ve Japonya bu renge girmiyor sadece.Onlarda sarı renkteler, ha ama sarılar diye orada durum çok zor değil.Türkiye’den bile daha iyi olduğu açıkca belirgin Japonya’nın bu statüdeki konumu.Tayland ve Endonezya ise, tıpkı Rusya ve Çin gibi yemyeşiller, o kadar rahatlar anlaşılan.
    Efendim, Dünya’nın seks haritasını da incelemiş bulunuyoruz.Emin olmayıp incelemek isteyen varsa bu linkten ulaşabilirler haritaya.Tabii ilgilenenler yada merak edenler var ise, sayfada birbirinden farklı onlar harita mevcuttur. 

4 yorum:

Yildirim Yilmaz dedi ki...

Babuş nerden buldun bu haritayı yau :D

Unknown dedi ki...

Asıl araştırmayı Askmen-Mynet yapmış, ben sadece kendimce haritayı birazcık okudum Yıldırım Ustam... :)))

Rüzgar Everest dedi ki...

dostum yeni yazılarını bekliyorum, blogum da bekliyor :)))

Unknown dedi ki...

Haklısın sevgili dostum, neden yazı hazırlamadım ben? Hemen hazırlayim birkaç yazı :)))