7 Aralık 2013 Cumartesi

Iphone(Ayfon) Almaktansa…

Iphone Alacağıma...
    Teknolojimiz hızla ilerliyor ve telefonlarımız, bizi bizlere bağlayan minik telefonlarımız, artık bizden daha da fazla akıllanıyor, ama çabuk yoruluyor ve bitiyorlar.
    Bu kadar hızlanmış teknolojinin içinde şu anda zirveye oynayan telefon nedir peki?Tabii ki Iphone, ve onun yeni çıkan 5S ile 5C modelleri.Daha bunların tadına tuzuna varamadan, yakında 6’yı,7’yi, sonrasında ne kadar model varsa göreceğiz kısmet olursa.

    Şu anda piyasada, en üst model Iphone modeli, 5S 64 GB kapasiteli modelidir.Turkcell yada Avea’dan alırsanız kampanyalı olarak fiyatı, alacağınız pakete göre üç milyarın biraz üzeri ile dört buçuk milyar civarında, ama Teknosa gibi elektronik mağazalarından alırsanız iki milyar kadar bir ücreti var.Tabii en ucuz modeli iki milyar kadarı buluyor.
    Efendim, biliyorum, piyasada bir düzine firma, birkaç düzine telefon modelleri ile birbirleri ile güreşiyorlar.Akıllı telefonlar her yerde, ama konumuz bu sefer Iphone.Geçenlerde yeni bilgisayarım için fikir almak için Apple mağazasındaki İmac modellerini incelerken aklımdan geçti de, bu telefona verilmiş yada verilmesi düşünülen bu kadar yüklü para ile daha farklı ne yapılabilir ki?

    İşte birkaç güzel alternatif:

Hobi-Workshop
    Hemen hemen pek çok yerde, onlarca Workshop’lar (atölye) bulunuyor, bir telefon ile hava atmaktansa, bu atölyelere katılıp insanlarla iç içe olarak onlarca farklı etkinliğe imza atabilirsiniz.
Büyük ekranlı Ekran
    Eh, malum biliyorsunuz, günümüz teknoloji ile kuşanmış durumda.Niçin bir telefona o kadar para ödemek isteyesiniz ki?Uygun fiyata güzel bir televizyon alıp da onun önünde, arkadaşlarla kapışılacak bir oyun konsolu yada yine arkadaşlar ile birlikte izlenecek güzel bir film eğlencesi yaşayabilirsiniz.

Haydi Marş-Marş
    Spor, şu sıralar, en çok ihtiyacımız olan aktivitedir.Spor yapmak işkence veya ceza değil, vücuda verilmiş bir armağandır.Bu fiyata ideal bir spor merkezinde üyelik alabilir yada kendi spor aletinizi alıp evde kendi programınıza göre spor yapabilirsiniz.


Hızlı ve Lükslü
    Erkeklerin en büyük arzusudur, şöyle güzel hızlı ve az nazlı bir spor araba ile turlamak yada hız yapmak.Efendim, tabii ki hız yapmak kötü ve tehlikelidir.Ancak ısrarla bu araçların tadını almak istiyorsanız günlük olarak kiralayan firmalar mevcuttur.Yada bir telefon fiyatına, özel bir gün için güzel bir limuzin kiralayabilir ve o günü arkadaşlarınız ile birlikte daha da güzel ve özel kılabilirsiniz.Tabii, eğer bu telefonu almak istemiyorsanız.


Lüks hayat, Lüks kadınlar,Lüks araçlar...

Cicili Bicili Giysilerimiz
    Her mevsim değişen bir giyim klası ve tarzı vardır.Yok tarzı boşverip sadece yeni giysi almak isterseniz, iyi bir Iphone modeli fiyatına, tüm bir giysi dolabınızı baştan yenileyebilir, uygun fiyata ikinci bir dolabı alıp yine onun içini yeni giysileriniz ile doldurabilirsiniz.

Uçağımız Kalkıyor
    Tatil turları vardır, o ülkeden bu ülkeye sürekli paketler ve programlar duyurulur.Efendim, keşfetmeyi ve gezmeyi seviyorsanız, bir Iphone fiyatına güzel bir Avrupa ülkesine tur alıp gidebilirsiniz.Yada yüksek bir Iphone 5S modeli fiyatına göre, bir Uzakdoğu ülkesi turuna bile gidebilirsiniz.



14,28,46 Ayarlı
    Yatırım aracı olarak gidip kuyumcudan altın alabilirsiniz, hiç olmazsa telefonun değeri zamanla düşecek iken altının değeri-arada oynasada- aynı kalacaktır, hatta belki yükselecektir.

Depoyu Dolduralım
    Günümüzün en büyük sıkıntılarından biride petrol zamlarıdır.Benzin hergün zamnlanıyor.Bir telefon fiyatına, tahmini olarak deponuzu beş yada altı kez doldurabilirsiniz.Tabii büyük şehirde olduğunuz için, aracınızı az kullanın ki yakıttan da tasarruf edin.


Ruhumu Dinlendiriyom
    O telefonu alarak iki-üç parmaklık uğraşlar edineceğinize, bu paraya gidip güzel bir müzik aleti alıp üstüne, ders ücretini bile karşılayabilirsiniz.Müzik ruhun gıdasıdır, bir kaptırdınız mı, sizi dinleyecek onlarca insan çıkacaktır, emin olun.



Mangal Keyfi
    Günümüzde beyaz-et uygun fiyatlarda, ancak kırmızı-et biraz yüksek.En düşük Iphone modeli fiyatına tahmini olarak 60-65 kilo civarında et alabilirsiniz.Hiç olmazsa karnımız doymuş olacaktır.
Ekmekleri soslayın, öğlene MANGALIMIZ var.

Evimizin Herşeyi
    Evimizin baş köşeleridir mobilyalarımız.Telefon fiyatına uygun bir mobilya takımı alabilirsiniz.



Seçenekler sınırsız, bakmayın ben yalnızca birkaç tane öneri sundum, kimbilir küçük yada büyük ölçekli ne öneriler söylenebilir?

Hiç yorum yok: