4 Temmuz 2013 Perşembe

Ölüm Kubbesi


    Güzel bir Ekim gününde, sıcacık Güneş’in altında günlük işlerini yapmakta olan bir kasaba vardır, Birleşik Devletler’in kuzeyindeki Maine Eyalet’i sınırları içerisinde bulunan Chester's Mill adında.
    Kasabanın dış dünya ile iletişimi gizemli ve görünmeyen bir kubbe tarafından kesilir.Ses,internet,telefon hatta radyo bile dışarıya ulaşamamaktadır.Gizemli bariyer onca insanın ölmesine yada yaralanmasına neden olur.Kasaba halkının yanında, içeride eski Irak savaşı gazisi Dale Barbara’da (Barbie) mahsur kalır ve bir an önce kasabadan uzaklaşmak zorundadır çünkü bir meseleyi çözmek için ordadır aslında.

    Dizi şu anda daha ikinci bölümünde ve daha çözülmemiş ve ortaya çıkmamış onlarca sır var.
Ama kitaba göre yol alır ve anlatmaya başlar isek o zaman çok fazla spoiler vermiş olurum.Bence hiç bilgi vermeden yayında olan ilk iki bölümü izleyin ve ona göre gelişecek olan olayları tahmin edin.
    “Kubbe Altın’da” dizisi, Stephen King’in aynı adlı eserinden uyarlanmştır ve bu adamın romanlarının insanı nasıl etkilediğini hepimiz biliriz.Bu romanıda bulursam hemen alıp okumak isterim, çünkü uzun zamandır bir Stephen King kitabı okumuyordum.

    Herkese keyifli okumalar ve seyirler dilerim.

Hiç yorum yok: