9 Ocak 2012 Pazartesi

Her Bilgi Değerlidir.Gereksiz Bile Olsa...

Bir bilgi ne kadar değerlidir?

Çağımızın en büyük oyuncağı olan internet sayesinde artık istenilen dökümana,gizli içeriğe ve fazlalık yada gereksiz sayılabilecek her türlü bilgiye ulaşabilmekteyiz.Peki bu bilgilerin-verilerin- ne kadarı değerli yada ne kadarı ilgiyi üstüne çekebilecek kadar güçlü?Hepsinden önce, bilgiyi bir anlayalım.

Bilgi nedir?
Herhangi bir biçimde araştırma yada gözlem yoluyla öğrenilen veya da elde edilen gerçeklik yada anlam kavramı olarak tâbir edilir.İster kitap olsun, ister bir web sayfasındaki bir makale olsun, isterse de bir gazetenin üçüncü sayfasında ki ufak bir yazı olsun,...v.b.
Sonuç olarak hepsi bir içerik taşır ve buna ilgisi olan kesim de bu bilgiyi öğrenmek ve elde etmek için çabalar.

Benim anlatmak istediğim ve buraya aktarmak istediğim konu ise, bilginin ne kadar gereksiz ve sıradan bile olsa sonuçta bir değeri olduğunun ve illa herkesin o bilgiye bakmak yada ilgi duymak bir zorunluluğunun olmadığını ifade etmektir.
Her sabah ofise geldiğim anda ilk yaptığım şey, dizüstü bilgisayarımı açmak olur.İnternet Tarayıcı programı-kısaca BROWSER- olarak OPERA kullanıyorum.
Programı her sabah açtığımda, onlarca sayfayı sabah sabah, tek tek bakıp zaman harcayacağıma,   içeriğinde etkin olan RSS Sistemi sayesinde bu sayfalardaki her türlü yeni haber ve içerik direkt olarak karşıma geliveriyor.
 Yine de bu haberlerin yada içeriklerin hepsine bir göz atmam, yine zamanımı çalacağı için, yalnızca birkaçını açıp okuyor yada izliyorum.Burada işin içine OPERA giriyor ve bu yeni eklenen haberlerden bir kaçını rastgele seçip, Facebook'daki profil sayfama gönderiyor.
Birkaç gün önce yine şekilde bu rutin işi yaptığım vakit bir arkadaşım Facebook üzerinden bana mesaj attı ve niye bu kadar haberi yada bilgiyi paylaştığımı sordu.Profili şişirmekten başka bir etkisi olmadığını söyledi.Belki olmayabilir, onun için veya da bir başkası için.Belki hiç kimse, benim paylaşmış olduğum bilgiye dönüp de bakmayacak, orasını bilemem.Çok merak edenler varsa, paylaşımlarını yaptığım sayfalar, Merlinin Kazanı,Renkli-Web,Acidcow,TheChive,Techno-labs,ASKMEN Mynet,...v.b.Bunların yanında paylaştığım ve ilgi duyup takip ettiğim blogcularda var, ki onlarda benim gibi o anda düşündükleri veya da yazmak istedikleri konu ne ise onunla ilgili bir bilgi hazırlıyor ve blog sayfalarına koyuyorlar.
Konusu yada içeriği ne olursa olsun, okunan her kelime,duyulan her söz,yazılan her bir satır bir bilgidir, gereksiz bile olsa

Hiç yorum yok: