2 Kasım 2013 Cumartesi

Canavarlar Üniversitesi


    Üniversite yıllarını hatırlayan var mı aramızda?Güzel yıllar ve anılar geçirmiş, mezun olmuş ve şimdi ilerleyen yaşımıza inat, yine o günlerimizi özlemle anmaya devam etmişizdir.
    2001 yılında sinemalarımızı canlandıran ve bir Pixar ürünü olan Canavar Şirketi’ndeki komik karakterlerimiz aradan geçen on iki yılda yeniden ekranlarımızı süslemeyi kabul ettiler ve şimdi, onların geçmişine yolculuk ediyoruz.

    Yeni film, Canavarlar Üniversitesi, ilk filmde tanıdığımız James P. "Sulley" Sullivan, Michael "Mike" Wazowski ve Randall Boggs’ın üniversite zamanındaki hallerini sunuyor.Aslında film, Haziran ayında sinemalarla buluştuysa da, izleme imkanım geçen ay oldu.
    Beğendim mi?Elbette, Pixar gerçekten yepyeni Dünyalar yaratmakta oldukça ustalaştı.Tabii eski filmlerin geçmişlerini anlattığı için, yeni bir fikir çıkaramadığını vurgulayanlar da yok değil.Bırakın da o kadar olsun, bu bile bir başarı örneği.Efendim gelelim filmimize.
    Tek gözlü kahramanımız Mike, korku okulunda en iyi dereceyi almak istemektedir ve daha ilk günden kendini sıkı bir çalışma temposuna tutar.Sonradan ortalarda anlarız ki, çalışma hırsı, rakip olarak gördüğü Sullivan’a yönelik olur.Hatta oda arkadaşı bile-ki oda sürpriz olsun size, izlediğinizde- daha ilk andan havalı öğrenciler ile tanışmak için Wazowski’yi ikna etmeye çalışır.Sulley ise, daha ilk günden okula bomboş gelmekte, ve sadece ailesinin soyadını kullanarak kendini havalı öğrenci imiş gibi göstermektedir, aslında korkutma yapmayı hiç istememektedir, ki bu ilk filmde güzel bir sonuca bağlanır.Korku oyunlarına katılmak isteyen Mike, çaresizce hem okulun en ezik klübüne üye olur hemde yanında Sulley’i de üye eder ve böylece düşmancıl arkadaşlık zamanla kendini büyük bir dostluğa götürür.Yalnız Sullivan hâla umutsuzdur ve Mike finalde oyunu kazanabilsin diye hile yapar.

    Bunu öğrenen Mike, kendini kanıtlamak için bizim Dünya’mıza gelir ve ilk korkutmasını yapmak ister, ancak başaramaz.Mavi tüylü dostumuz Sulley ise, onun peşinden gider.Wazowski’yi bulmasına bulur ama, geri dönüşü yapamazlar çünkü dekan, öteki taraftan kapıyı kapatmıştır.Bunun üzerine Mike, yaklaşan yetişkinleri korkutmayı önerir, her ne kadar Sullivan istemese bile.Bir şekilde yetişkinleri korkutan iki kafadarın çabası, kapının öteki tarafını yerle bir eder ve dekan büyük bir korku ile son anda kurtulur patlamadan.Wazowski’nin kendisini nasıl şaşırttığını şaşar kalır.Sürpriz bir karakter iki kafadarımızı alır ve sorgulamak için götürür.İkili üniversiteden atılmak zorunda kalırlar, ama önlerinde daha maceralı ve yepyeni bir hayat-ilk filme giriş- başlamak üzeredir.
    Animasyonlar artık 21. Yüzyılın film sektörünün en büyük parçası, öyle ki teknolojimiz o kadar hızlı ilerliyor ki, normal filmlerin ömrü sanki yavaşça bitiyor mu ne?
    Çok değil, birkaç yıla kadar artık her izlediğimiz film üç boyutlu, canlı performans yada animasyon olursa hiç şaşırmam.
Eğer filmi yüksek kalitede, evde HD ekranınızda izlemek isterseniz, bu linkten filmi indirebilirsiniz, tabii her zaman öncelikli tavsiyem, DVD yada Blu-Ray fark etmez, elinizde orjinali bulundurun.

Hiç yorum yok: