10 Kasım 2012 Cumartesi

74. Yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ümüz

    10 Kasım 1938'de vefat eden bir lider, ölümünden sonra geçen onca yıllardan sonra bile hâla büyük bir özlemle hatırlanıyor ve anılıyor.
    Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün bu 74. Yıldönümünde tüm Türkiye her 10 Kasım'da olduğu gibi bugünde Ata'sının huzurunda saygıyla toplandı.
    Yüzbinler, hatta milyonlar, yağmurlu havaya rağmen Anıtkabir'de, Ata'sının huzuruna çıkarken, bu ülkenin başbakanının iki kuruşluk bir Sultanın davetine kalıp da Ata'sının huzuruna çıkamaması -yada çıkmaması- değil Ulu Önder'e tüm Türkiye'ye karşı yapılmış bir ayıp ve terbiyesizlik olarak düşünüyorum.Özel uçağın yokmu, sadece birkaç dakikalık bir saygı duruşu için kalkıp gelemiyor mu ülkesine?Tek kelime ile yazık.
    Bizler ölümlü varlıklarız, ama arkamızda bıraktığımız atılımlar ve eserler sayesinde nice gelecek nesillere ulaşır, o zaman ölümsüzlüğümüzü kazanırız, işte Mustafa Kemal'de böyle bir insan, ama başbakan bana hiç öyle görünmüyor.Daha az önce NTV'de ki programı dinlerken fark ettim ki, Atatürk devlet büyükleri ile görüşmek için hiç yurtdışına çıkıp da onların ayağına gitmemiş, diğer devletlerin büyükleri hep onun ayağına gelmişler.İki insan arasında ki farkı görebiliyor musunuz?
    Ne kadar büyük değerleri ve ne kadar çok sevgisi varmış ki bu insanın, vefatından 74 yıl sonra bile hâla özlemle anılıyor ve 100. yılına yaklaşırken biz, onu özleyenlerin ve sevenlerin sayısı daha da artacağına inanıyorum.


Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü 74. Yıldönümünde Saygıyla Anıyoruz.

3 yorum:

Rüzgar Everest dedi ki...

Her konuda o kadar sade ve bağlayıcı yazıyorsun ki, işin aslı bu 2 sinin birarada olamayacağının ön yargılarını kırıyorsun bende.... İlk okuduğumda da söylemiştim, kalemin sağlam... Yazmaya devam :) tekrar güzel bi yazı olmuş.... Okuyamadığım çok yazın var hala, fırsat bulur bulmaz devam edicem tane tane okumaya.... İyi bak kendine...

Unknown dedi ki...

Zorlama sakın kendini canım Everest...Yazılar her zaman okunur, vakti geldi mi rahat rahat okursun.
Sen de yazılarını eksik etme bizlerden :) :)

Rüzgar Everest dedi ki...

Etmem dostum :))) sağolasın...
Önceki arka teman daha güzeldi bu arada bence :))
Adana'ya gelirsen haberim olsun dostum, güzel yazılar dilerim....!