13 Şubat 2014 Perşembe

Valentin Günü'nde Benimle Çıkar mısın?


    Yılın en bahtsız olan ayı Şubata girmiş olduk. Bahtsiz demekten kastım, şubat diğer aylar gibi 30-31 gün suremiyor  ya, ondan yani. Ama bunu negatif görmek ayıp olur. Zira şubat ayı, sevgililer gününe ev sahipliği yapar ve 4 yilda bir 29 gün sürer. 4 yılda bir doğumgünü kutlamak, muhteşem olsa gerek.
    Ben şimdilik Valentin Günü’nü kutlayacam.Sevgililer gününde neler yapılır?

    Korkmanıza hiç gerek yok.Kırmızı bir gül yada güzel kokular ile doldurulmuş kırmızı tonlarında bir romantic akşam yemeği, hala size korkutuyor ise, sevgiliniz ile hemen bir acil durum planı oluşturun.
    2014 Sevgililer Günü’nün yeni modası kısa şehir kaçamakları ve birbirinden güzel restoranları ile daha da bir renkleniyor.İstanbul’da ikamet edenler için söyleyim, özellikle boğaza bakan pek çok restoran şimdiden menülerini hazırladılar bile.Acele edin.
    Eyvah dediniz ve o gün tam da Cuma gününe denk geldi diye üzüldünüz.Araç filan çıkartmayın trafiğe.Bir gazetede okuduğuma gore bazı araç kiralama firmaları sırf Valentin Günü için özel araçlar servis ediyorlar, tabii şoförleri de dahil.
    Yok yemek ağır kaçar dediniz de, hafif bir atıştırma düşünüyorsanız, şehrin her yerine dağılmış olan yüzlerce café pub yada mekanda güzel bir 14 Şubat akşamı geçirebilirsiniz.
    Bekarlar, sizleri de unutmuyor bu mekanlar, bazı mekanlar insanların tanışmalarını sağlamak için özel etkinlikler bile hazırlamışlar.O kadarını ben söylemeyeceğim, birkaç dergi takip edin bakim hemen.Hadi bakalım.
    Tabii mekan ve dışarı planı öncesinde, sevdiğiniz için güzel bir çiçek yada çikolata ikram etmeden başlamayın geceye.İkisi de önemli bu konuda.
    Dileyen arkadaşlar sanatsal etkinliklere veya konserlere de katılabilirler ki, Cuma akşamı onlarca konser var, zaten birçoğu da Valentin Günü temalı.
    Sanırım Sevgililer Günü en çok otellere yarıyor.Çünkü, şehir genelindeki lüks oteller sırf o güne özel paketler hazırlamışlar bile, ve hangi sayfayı çevirsem muhakkak bir tanesinin reklamını görmem mümkün.
    Ha, otellerin şöyle bir avantajı var sizin için.Mekan, konaklama, eğlence hepsi bir yerde.Hele ki, missal The Marmara gibi İstanbul’a ve boğaza tepeden bakan bir otelde sevdiğiniz ile bir gece nelere değmez ki?Öyle değil mi?
    Şehirdeki oteller ile sınırlı değilsiniz, şehirdışına, yakın noktalara da kaçabilir, missal Polonezköy gibi doğa ile içiçe olan bölgelerde de konaklama yapabilir ve güne güzel bir kahvaltı ile başlayabilirsiniz.Hele ki bu Sevgililer Günü, tam Cuma’ya denk gelmiş iken, haftasonunu da ekleyin derim.
    Mekanları bırakıp hediyelere gelelim.Ne almak isterdiniz sevdiğiniz kişiye?
    Bayanlara, şu yakın zamanda ki hediye modasına gore söylersem eğer, güzel şirin bir çanta veya güzel bir iç-çamaşır alabilirsiniz.Bayan arkadaşınız için mesela güzel bir dekoratif obje alabilirsiniz.
    Peki beyler için ne önerilir?Modada ki akıma göre, güzel bir kazak yada spor ayakkabı gidebilir.Biz erkekler teknolojiyi çok severiz değil mi?Bayanlar, şöyle güzel ve şık bir tablet kılıfı alabilirsiniz mesela.
    Daha da hoş bir hediye ile onu şımartmak istiyorsanız, parfümlere bakabilirsiniz, zira 2014 için en moda kokuların, vanilya, kehribar,lavanta, mandalina ve kavun olduğunu öğrendim, geçenlerde yaptığım parfüm alışverişinde.

Herkesin Sevgililer Günü’nü kutlarım.

1 yorum:

Rüzgar Everest dedi ki...

vayyy Nihatım :)) güzel öneriler, bir de sevgilim olsaydı tam olacaktı. benim sadık yarim kara topraktır diyerek 14 şubatta sarmaşık ektim :D