1 Kasım 2012 Perşembe

Teoriden çok bir Komedi Serisi

   Yeni bir moda çıkmış. ''Artık akıllı ve zeki olmak seksi!'' demiş bazı inekler. Bu inekler öyle inekler ki 2007'den beridir aralıksız olarak izliyor ve her bir karakterine ayrı ayrı gülüyoruz.
   2007 Eylül'ünde ilk (Pilot) bölümü ile yayın hayatına başlayan Big Bang Theory dizisi bugün 6. sezonunda ve tahmini olarak bir 3 sezon daha ekranlarda olup, bizi güldürmeye devam edecek gibi. Son 2 sezon ile birlikte karakterler arttıkça dizinin havası daha da bir yükseldi. Hem daha karmaşık olaylar hem de daha fazla gülme krizine girme riski çıktı. Karakterlerimize bir bakalım mı?


Online Oyun Gecesi Maratonu

Leonard Leakey Hofstadter Ph.D : Dizinin en dengeli karakteri olan Leonard, diğer karakterlerin arasında grupta görünen en normal kişi. Sheldon gibi o da bir fizikçidir.Gruptakilerin inekçe yaptıkları aktivitelerden elini çekemediği gibi, bunları Penny ile paylaşmaya da kimi zaman çekinir onun gibi sosyal bir insan olmaya çalışmasına rağmen. Dizi boyunca bunu hep dengede tutar. Diğer insanlarla yakınlaşmada öncelik Leonard'dadır çünkü Sheldon tam bir beladır. Raj alkol almadıkça konuşamadığı için gizemli ve Howard ise kız tavlama konusunda tam ürkütücü bir tiptir.
     Leonard laktoza alerjisi olduğu için peynir yada yoğurt yiyemez. Grup içinde gözlüklü olan tek kararkterdir çünkü Miyoptur ve "Clark Kent" tarzında siyah çerçeveli gözlük takar.Bir istisna olarak 5. sezonda bir bölümde Raj'ın kız kardeşi Priya'nın isteği üzerine lens takar ama başına gelmedik kalmaz. Lens yüzünden enstitünün yemekhanesini birbirine katar.
Leonard ve Priya ve Duş Örtüsü
    Giyim tarzı olarak siyah Converse ayakkabı, nötr renkli bir ceket, kahverengi bir pantolon ve fizik ile alakalı tişörtler giyer. Aynı zamanda gardrobunda Battlestar Galactica uçuş giysisi bulunmaktadır. 24 yaşında Princeton Üniversitesi'nden mezun olmuştur ve şu anda Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde çalışmaktadır. Araştırma yaparken ve teorilerini deneysel olarak sunarken genellikle helyum-neon lazerini veya serbest elektron lazerini kullanır.
İnek Jedi
    İnek sıfatını kabul etmek istememesine rağmen, Star Wars temalı hijyenik ürünleri banyosunu doldurur ve aynı zamanda 2600 adetlik büyük bir Süpermen çizgi roman koleksiyonu bulunmaktadır. 1. sezonda tüm koleksiyonunu Çizgi-Roman dükkanına satmaya kalkışır çünkü Penny grubun evlerine zaman makinası taşıması yüzünden işine geç kalır ve sonrasında grubu çok sert bir şekilde aşağılar. Bu olay Leonard'ın hâlâ yetişkin olmadığını algılamasına sebep olmakla birlikte bir parça da kırar. Ancak kararını hemen değiştirir çünkü Penny o anda zaten bir başka erkekle ilişkidedir. Leonard'ın en sevdiği Tv show Babylon-5'dir, ancak Sheldon bu diziden oldukça nefret eder ve evde Leonard'ın onu izlemesine izin vermez. Leonard'ın IQ seviyesi 173'tür ancak bunu dizide hiçbir zaman diyalog içerisinde bir cümlede öğrenemeyiz. Sadece Sheldon'ın bir bölümde ikisinin toplam IQ seviyesini söylemesinden yola çıkarak hesaplayabiliriz.
Leonard
    Leonard, stres anlarında oldukça fazla terler. Bunun dışında Leonard'da astım vardır. Dr. Beverly Hofstadter (Leonard'ın annesi) saygıdeğer bir psikiyatrist ve Nörobiyolog'dur. Grup içinde sürekli olarak Leonard'ı aşağılar çünkü Leonard, kardeşlerine göre çok fazla başarı sergilememiştir. Kadınlara karşı oldukça utangaçtır, ancak her zaman romantik bir ilişki edinmekten yanadır. Daha ilk bölümden karşı daireye taşınan Penny'e çarpılır ve tüm 1. sezon boyunca onunla ilişki yaşamak için türlü türlü komiklik yaşar.
Müzikal Ön sevişme
    Leonard, dizi boyunca en fazla kız arkadaşa sahip olan karakter olmuştur. Penny'de dahil, toplamda 5 kız arkadaşı olmuştur. Hemen arkasından, toplamda 4 kız arkadaş ile Howard gelir. Penny'nin dışında en komik ilişkileri Leslie Winkle ve Raj'ın kardeşi Priya ile olur. Leslie Winkle ile deneysel olarak ilişki yaşar ve bunu "Müzikal Önsevişme" olarak algılar.
Leslie Winkle
    Hatta kendisini, "Önseksin Kralı" olarak öngörür ki bu da tüm dizi boyunca görülür. Grubun en kısası gibi görünmesine karşın, aslında Howard'dan biraz daha uzundur. Her Çarşamba, grupça HALO-3 gecesi yaparlar ve her Perşembe'de Pizza gecesidir. Sheldon'ın tarif ettiğine göre, Leonard'ın tüm şifreleri "Kal-El".


Sheldon Lee "Shelly" Cooper : Caltech'de bir teorik fizikçi ve Leonard'ın ev arkadaşıdır.Sheldon dizinin en orjinal karakteridir. Sanki hiç sevilmek istenmeyen bir karaktermiş gibi durmasına karşın, dizinin en çok istenilen ve sevilen karakteridir. Çok sıradışı ve sıkı özelliklere sahip bir karakterdir. Şöyle ki, rutin aktivite ve alışkanlıklarına sıkı sıkıya bağlıdır. Aslen Doğu-Teksaslı'dır ve ilk doktorasını 16 yaşında almıştır. Genellikle süper kahraman logolu yada temalı T-shirtler giyer ve espri anlayışı yoktur. Espri olarak yaptığı konuşmaları, genelde iğneleme "SARCASM" olarak algılanır. İronik sözlerini kimi zaman kendi bile anlamadığı gibi, diğer karakterlere de bir türlü anlatamaz.
Bir diğer baş düşman
    IQ seviyesi 187 olduğu için gruptaki en zeki insandır ancak bu zeki yapısı yüzünden hep "Ben Bilirim!" tarzında yaklaşır sohbetlere. Fakat sosyal olarak hiçbir bilgisi yoktur. Kendi şakalarının hemen arkasından "BAZİNGA" terimini hemen yapıştırır. Missy adında bir ikiz kız kardeşi vardır ve kardeşi ile hiç anlaşamaz. Hatta ilk sezonda kardeşi ile yatması için Leonard'a peynir yemesini bile teklif eder. Annesi Mary Cooper'a çok bağlıdır ancak sürekli çakışır. Birden çok takıntısı Sheldon'u çoğu kez komik durumlara sokar. 1. sezonda Penny'nin evinin dağınıklığının verdiği rahatsızlık yüzünden gecenin bir yarısı evine gizlice girip evi toparlamaktan bile çekinmez.
Halloween
    Arkadaşları gibi O'da, kostümler, çizgi romanlar, bilgisayar oyunları ve bilim kurgudan hoşlanır. En favori süper karakteri SPOCK olmasına karşın; Batman,Yeşil Fener ve Flash'da diğer beğendiği süper kahramanlardır.
Cadılar Bayramı Korkutması
    Doctor Who, Star Trek, Star Wars ve Battlestar Galactica en favori Tv dizileridir ama Babylon-5'ten  nefret eder, hatta Leonard'ın izlemesine bile izin vermez. Annesine söz verdiği için alkol ve kafein türü içeceklerden uzak durur. İlk sezonda Penny içeceğine alkol karıştırınca, Penny'nin çalıştığı  "The Cheesecake Factory" adındaki yerde piano başında şarkı söylemeye başlar. Bir bölümde, Penny'nin bitirmesi gereken 1000 parçalık "Penny Çiçekleri" için istemeye istemeye kahve içer ve kendini tamamen kaptırıp Flash karakterine bürünerek bir sonraki 1000 parçalık siparişi hemen bitirebileceğini sanar.
Hastalıklı Sheldon
    Sheldon, grup içindeki en uzun boylu karakterdir. İstenmeyen bir karaktermiş gibi durmasına karşın aslında iyi yanlarıda vardır. Mesela, ödemelerinde sıkıntı çeken Penny'e yüklü miktarda borç para verir ve ödemesi konusunda hiçbir sıkıntı yaratmaz. Yinede Penny borcunu ödemek için baskı altına girer. 3. yada 4. sezonda diğer erkekler evde yokken, banyoda kayıp düşen Penny için hastaneye kadar araba sürmeye çalışır ve tüm gece onun yanında kalır. Her belirli gün için belirli yemekler yer ve bu düzeninden santim bile kaçmaz. Her Cumartesi, Sheldon için çamaşır yıkama günüdür. Takıntılarından en güzeli de, kapıyı 3 kez çalmasıdır. Bu durum en çok Penny'i sinir eder ve kız arkadaşı Amy bu durumu Sheldon'ın yüzüne direkt olarak söyler. Sinemaya gittikleri zaman, en uygun koltuğu bulmak için salon içinde belli yerlere oturarak ses analizi yapar. Yanlış bir şey yapsa bile, onu kabullenmez.
Amy
    Sheldon Mysophobic'dir. Yani kirlenme veya hastalık almaktan aşırı derecede korkar. Başkalarının yemeğine dokunmasına kesinlikle izin vermez. Hatta bu sebepten Penny ile bir bölüm boyunca komik ve sert bir mücadeleye girer ve sonunda Leonard'ın Penny'ye verdiği "en zayıf noktası" ile yenilgiyi kabul etmek zorunda kalır. Bir bölümde kuşlara olan korkusundan bahseder. Sır tutamaz, çünkü sinirsel tikler geçirir.İnsanların yatak odasına girmesine kesinlikle izin yoktur. Penny'nin, gecenin bir yarısı Age of Conan oyunu için soru sormasına bile rahatsız olur.Fakat istemeye istemeye Penny'e bir seferlik izin verir, çünkü Sheldon USB belleğini odasında unutmuştur ve içinde sunacağı önemli dökümanlar vardır. Herhangi bir konuşma sırasında konuşmasının kesilmesi halinde, o anki konuşmayı bitiremez ise yüzü ürkünç bir hal alır. Leonard bir bölümde bu durumun üzerine ''Kafası patlamadan sözünü bitirsin." demiştir.
Batman'i öldürmeye gitmiyoruz.!! 
    En önemli ve komik özellik ise Sheldon'ın oturduğu yerdir. Kendisinden başka kimsenin oraya oturmasına izin vermez, hatta bu yüzden Penny'i evden bile kovar. Bunun için Sheldon şunu söyler; "Değişen Dünya'daki 4 boyutlu zaman ve mekan yapımıza göre; yani 0,0,0,0 koordinatlarının olacağı tek yer bu koltuğun yeridir." . Penny'nin evinde bile kendine oturmak için bir konum bulana kadar bölümler geçer. Romantik ilişkilerde ise en büyük macerasını Amy ile birlikte yaşar ama bu bile tamamen komik olaylarla sürer. Sheldon'ın MySpace sayfasında 212 arkadaşı vardır. Green Lantern aksiyon figürünün içinde her zaman acil durumlar için para bulundurur. En büyük beğenisi trenlerdir ve bunun için uçak yerine tren ile seyahat etmek için arkadaşlarını  sinir eder.Yüzmeyi katı yüzeyde yüzerek öğrenmiştir.
GEBER Sheldon :)
    Leonard'a göre Sheldon, "Süper kötü karakter olmaya bir Laboratuvar kazası uzaklıktadır" terimini söyler Penny'e.Howard'a doktorası olmadığı için sürekli çatar.Burada anlatmayacak olsam da, bir sebepten Will Wheaton'a büyük derecede öfke duymaktadır ancak 5. sezonda ona karşı arkadaşlık beslemeye başlar.Sır tutamadığı için, zamanında gizli bir askeri üstte çalışma imkanını bile kaybetmiştir ve üssün konumunu bile açıkca söyler.
Baş düşman Will Wheaton
    Bir bölümde tüm eşyaları çalınır ve ne kadar oyun konsolu ve oyun ve Tv Show serileri varsa hepsini sayar, ancak bilgileri ve dosyaları yedekli olduğu için kurtulmuştur ancak yeni bilgisayarını yinede sevemez çünkü Windows 7, Vista'dan daha çok arkadaş canlısıdır ve bu durum onu rahatsız eder.Herkesin kız arkadaşı olarak görmesine rağmen, Sheldon Amy'i sadece arkadaşı olarak göstermeye çalışır.

Howard Joel Wolowitz, M.Eng. : Howard, serideki en ürkütücü ve sapık karakter olarak görünür.Kendisinin etnik kökeni Yahudidir.Kızlarla birlikte olmak için grubu bile satabilecek kadar çılgındır.Grup içerisindeki en iyi esprileri genelde Howard yapar.Çoğu zaman en basit ve sade çözümleride Howard çözümler ki genelde bu Raj yada Sheldon için geçerli olur, çünkü Sheldon pek çok kez sonsuz döngüye yada kararsız konuma düşer, Raj ise kadınlarla konuşamadığı için sürekli olarak Howard'un kulağına fısıldar, zaten Raj ile Howard dizide C3PO-R2D2 ikilisi gibi görünürler.
Bernadette
    Hatta Leonard'ın annesi ikiliyi aralarında eşcinsel ilişki içerisinde olduğuna inanmaktadır.Ne gariptir ki, kızlara göre ürkütücü gibi görünmesine karşın serideki ilk evlilik yoluna giden karakter Howard olur.Penny'nin çalıştığı  "The Cheesecake Factory"'de çalışan Bernadette ile serinin ortalarında tanışan Howard, 5. sezonun finalinde evlenir ve hemen arkasında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gider.Aynı zamanda bir astronottur kendisi.İstasyon için, önceki bölümlerde, uzay tuvaleti bile tasarlar ancak tasarımda bazı hatalar bulunca bunu düzeltmek için her çareye başvurur.
Bayan Wolowitz
    Howard annesi ile birlikte yaşamaktadır ancak annesi seride görünmeyen karakter olarak görünür.Ve sürekli olarak Howard ile annesi arasında çatışmalar çıkar sözlü olarak.Howard grup içerisinde aklı fantazilere açık en önemli karakterdir, hatta bir bölümde Battlestar Galactica'nın oyuncusu Katee Sackhoff ile banyoda bir fantezi sahnesi bile bulunur, ama annesinin konuşması üzerine sahne biter.Star Trek'in "Bay Sulu" karakterinin oyuncusu George Takei bile Howard'ın fantazilerinde yer edinmiştir.
Howard ve Fantezileri
    Howard diğer karakterlerden farklı olarak araba yerine motorsiklet kullanır,tabii diğer karakterler derken Sheldon araç kullanmaz.Kızlarla buluşmak ve tanışmak için kendine uygun bir formül bile geliştirmiştir.Seride en çok dil konuşabilen Howard'dır, tabii Klingon dilini de dil olarak kabul edersek.Daha ilk birkaç bölümde bunu belli eder ve Penny'e farklı dillerde iltifatlar eder.Leonard gibi oda, sürekli olarak Penny'nin peşindedir, Bernadette ile tanışmadan önce.
Kaydı ve düştü!!
    Penny, Howard'ı tamamen bir pislik olarak görmesine rağmen, Howard kendisini oldukça romantik ve girişken bir insan olarak görür.Howard zamanının büyük kısmını Online oyunlar oynayarak geçirir, hatta kendini bir ara online oyunlara kaptıran Penny ile bile oyunda bira ısmarlamaya çağırmaktan bile çekinmez.Online oyunlarda takma ismi "Sir Howard of Wolowitz".Howard "MONTE" isminde bir robot bile tasarlar Kaliforniya Robot Savaşları Ligi için, ancak "MONTE" Sheldon'ın enstitüden arkadaşı olan Barry Kripke'nin robotu ile yarışma öncesi bir kapışmaya giripde yenilince yarışmaya katılamazlar.
Howard ve Fantezi odası
    Howard'ın en büyük alerjisi yerfıstıkları.Yerfıstığına ciddi derecede alerjisi var ve sırf Leonard'ın doğumgünü partisinde Leonard'ı partiden uzak tutmak için yerfıstığı yiyip hayatını tehlikeye bile atar.5. sezonda Howard Bernadette ile evlenir, aslında tüm sezon, ikilinin evliliğinin hazırlık sürecini dile getirir.
    Howard, Family Guy dizisindeki Quagmire karakteri ile neredeyse benzerdir çünkü seri boyunca nerde kadınlar ve sosyal ortam varsa hemen atlar.Astronot olarak takma adının "Rocket Man" olmasını sağlamaya çalışırken, annesinin kendisine "Fruit Loops" diye seslenmesi yüzünden, istasyonda diğer astronotlar ona "Fruit Loops" olarak seslenirler.Howard, uzunmuş gibi görünmesine karşın, grup içinde en kısa olan karakterdir.
Büyük deha Stephen Hawking
    Howard tam bir Stephen Hawking hayranıdır, hatta bir bölümde Sheldon onunla tanışmak için Howard'a yalvarınca, Sheldon'u şekilden şekile sokar.Tek bir kemeri olmasına karşın oldukça büyük miktarda kemer tokası koleksiyonu vardır.4. sezonda kendi cinsel mutluluğuna yardım etmesi için robotik bir kol yapar ve kazara işin sonu hastanede son bulur.

Rajesh Ramayan "Raj" Koothrappali, Ph.D. : Raj, gruptaki en ezikmiş gibi durmasına karşılık en sevimli ve canayakın karakterdir.Aslen Hintli ve ailesi oldukça varlıklı ve bunu seri boyunca anlatır.Ve grubun tek yabancı üyesidir.Astrofizikçi olarak enstitüde çalışmaktadır.Tüm grup aslen utangaç olmalarına karşın, Raj hepsinin arasında en utangaç olanıdır, öyleki güzel ve seksi bir kadının yanında ağzından tek bir kelime çıkartamaz, seri boyunca ufak birkaç istisna dışında tamamen sessiz gider.Babası bir jinekologtur ve bir Bentley marka bir arabaya binmektedir.
Gates of Elzebob
    Kuper Kuşağındaki gezegenimsi bir objenin keşfi sayesinde People Dergi'sine çıkar.Astrofiziğin Indira Gandhi'si olmak istediğini daha ilk sezonda belirtir.Aile bireyleri ve sağır kızlar ile topluluk içinde olmak dışında kadınlarla hiçbir şekilde konuşamaz.Hatta, sessiz kalması bile seri boyunca pek çok yan karakter bayanların hoşuna gider.Hindistan'daki ailesi ile sürekli olarak Webcam üzerinden görüşür Raj.
Raj'ın yeni telefonu
Daha ilk sezonda, kadınlarla konuşabilmesini sağlayacak olan sihirli değneğin alkollü içecek olduğunu keşfeder ve o andan sonra tüm seri boyunca alkol almadan kızlarla konuşamaz.Sadece 1. sezonda alkol dışında bir ilaç deneyine gönüllü olarak katılır ki alkole ihtiyaç duymasın diye.Ancak ilacın yan etkileri çıkar ve sürekli olarak kolları sallamakla durur, Sheldon'ın ikiz kız kardeşi Missy ile çıkmak için yaptıkları mücadelede kazanan Raj olur ama son anda ilacın etkisi bittiği için şansını kaçırır, oysaki Missy onu beklemektedir.
Bay ve Bayan Koothrappali 
    Penny, Raj'ın alkol alarak konuşabildiği en yakın kızdır.Hatta alkol deneyimini Penny sayesinde keşfetmiştir.Penny'nin dışında, 5. ve 4.  sezonda Bernadette'in herkese karşı iyi yaklaşımını bir şekilde yanlış anlar ve ona olan hislerini şiirlere vurur ve bu durum sonradan oldukça komik olaylara yol açar.Raj aynı zamanda, aynı bölümde Penny'nin  "The Cheesecake Factory" mekanında Lalita Gupta isimli bir kızla randevuya çıkar.Asıl olay, Raj'ın ailesi Lalita'nın ailesi ile konuşmuş anlaşmışlardır ve ikisininde evlenmesini isterler, oysaki Lalita bunu istememekte, hatta sonunda Raj'a bile katlanamaz.Bölüm sonundaki komedi ise Lalita'nın Raj yerine Sheldon ile randevuya devam etmesi olayları daha da karıştırır.
Emily
    5. sezonda Penny, Raj için en uygun sevgili adayını bulur.Emily adında dilsiz bir güzel ile Raj'ı birlikte randevu ayarlar ve aralarında çok güzel bir ilişki sürer ancak ailesinin bütçe kısması ile Raj, kıza verdiği hediyeleri geri alınca kız Raj'ı terk eder ve Raj yıkılır.Penny ona destek olur.Raj, seride babasını görebildiğimiz tek karakterdir, çünkü diğer karakterlerin aileleri sadece konu olarak söz edilmiştir.Raj, gruptaki ikinci uzun boylu olandır.
Göründüğü gibi değil!!
    Oturduğu apartmana "Raj Mahal" olarak tanımlar ve oturduğu apartmanın 60 yıllık eski bir saat fabrikası olması Sheldon'ı her zaman rahatsız eder.Raj'ın aslında yapmış olduğu "Seçici Konuşmama" (Selective Mutism) durumu olarak tâbir edilir.Ve daha Pilot bölümden bu gösterilir.Bir fikri yada düşüncesi olduğu zaman bunu dile getirmek için-tabii o anda ortamda Penny varsa- Howard'ın kulağına fısıldar hep.Raj'da tıpkı Sheldon gibi trenlerden hoşlanır.Raj'ın "Seçici Konuşmama" durumu rüyalarında bile etkilidir.
Seksi Yapay Zeka SİRİ
    5. sezonda bir bölümde yeni aldığı iPhone 4S'in yapay zekası "SİRİ" ile tüm bölüm boyunca iletişim halinde kalır hatta ilişkiye bile girdiğini sanır ve bir gece rüyasında SİRİ'yi gördüğü anda olduğu yerde kitlenir ve yine konuşamaz, uyanınca da umutsuz bir şekilde bağırır.Raj kendisini grup içinde çok atraksiyonlu bulduğunu sanır çünkü ona göre kızlar onu yabancı ve egzotik görmektedirler.Hatta bir bölümde "Seçici Konuşmama" durumu "Çok iyi bir dinleyici" olarak tanımlanır.DC Comics çizgi romanlarını çok sevmesine rağmen, Aquaman süper kahramanından nefret eder.Bridget Jones's Diary,Sex and the City hayranıdır Raj.
Grasshopper Deneyi
    1. sezondaki ilaç deneyimini, 5. sezonda yeniden yapar Raj ve bu sefer yanına Sheldon'u da alarak bir kafeye giderler ve orada Angela isimli bir bayanla tanışır, ancak tanışmadan saniyeler sonrasında kahve dükkanının orta yerinde soyunmaya başlar ve kız kaçar.Çoğu kurgusal bilgileri Raj oldukça detaylı düşünür ve bunu diğer grup bireyleriyle de paylaşır, örnek olarak kayıp kıta ATLANTİS'te yaşayan insanların nasıl tuvalet ihtiyaçlarını giderdikleridir, mâlum şehir sular altındadır.Wolverine'nin prostatı ADAMANTİUM elementinden mi oluşup oluşmadığını sorgular kimi zaman.Raj, kadınlarla konuşmak için alkolik olmaktan çok kendini alkolikmiş gibi bir durumda görür.Buna bir tür Plasebo etkisi denebilir, 2. sezonun bir bölümünde bu açıkca görünür.
Dişi Terminatör ile Trende Yolculuk
    Raj elinde bira ile Summer Glau ile sohbet etmektedir ancak Howard sonradan fark eder ki içtiği bira alkolsüzdür ve Raj bunu fark ettiği anda yine konuşamaz duruma geçer.En favori rakamı 5,318,008 idir, çünkü hesap makinasında tersten bakılınca "BOOBIES" okunur.Kız kardeşi Priya'nın Leonard ile ilişki yaşamasından hiç haz almaz ve sürekli olarak ağırlığını vermeye çalışır ama Priya onu hiç umursamaz.Raj, grubun tarihçisidir ve olan biten tüm olayların kayıtlarını anında söyleyiverir.4. sezon finalinde nasıl oluyorsa bir şekilde Leonard'ın odasında Penny ile birlikte olurlar ve sonraki günün sabahında hâla Penny ile konuşamaz, bunu gören Sheldon ve Leonard ise duruma bir anlam getiremez.

Penelope "Penny" : Leonard ve Sheldon'ın karşı dairesinde oturan Penny, serinin ana bayan karakteridir.5. sezondan sonra Bernadette ile Amy'nin de katılmasıyla bu durum değişmiştir.Daha çok sportif giyinmeyi seven Penny daha ilk bölümden seriye eğlence katar.Seri boyunca Penny'de yavaşça inekleşmeye başlar, hatta ilerleyen bölümlerde Star Trek'ten alıntılar bile yapmaya başlar.Age of Conan oyununa kendini öyle bir kaptırır ki, dış dünyayı bile umursamaz.Çizgi roman dükkanını işleten Stuart ile çıkar hatta.
Stuart
    İlk sezonda Sheldon ile Penny bir türlü uyum sağlayamazlar birbirlerine.Seri boyunca da Leonard ile Penny'nin ilişkileri bir düzelir bir bozulur.Nihayet 1. sezon sonunda Leonard, Penny'i yemeğe davet edebilir.Grup içinde Howard'ı en sapık olarak benimser ve onun tüm yaklaşımlarından uzak durur.Hatta ilk sezonda onun duygularını zedelediği için Leonard'ın baskısı yüzünden gidip özür dilemek zorunda kalır ancak Howard onu öpmeye kalkınca suratına yumruğu yapıştırır.4. ve 5. sezonda Amy, Penny'i en yakın arkadaşı olarak ilan eder ve onun yanından bile ayrılmaz.4. sezonda Sheldon, Penny'nin seks yaptığı erkeklerin bir hesaplamasını çıkarır ve 31 sonucunu bulur ve bunu da son derece karmaşık bir hesaplama sistemi ile Penny'e anlatır.Penny'den önceki kiracı, Louie/Louise adındaki bir travestidir ve Sheldon'dan "Karşı dairedeki Kaçık" olarak bahseder.Seri boyunca Penny'nin soyadını öğrenemeyiz bir türlü.
Sezon Finali
    Penny sürekli olarak vanilya yada peynirli kek olarak kokar, çünkü The Cheesecake Factory'de çalışmaktadır ve seri boyunca hep vanilya yağı kullanır, ve Sheldon parfümünü değiştirmesi için Penny'e baskı yapar.Kızdığı zaman Leonard ve diğerlerine bağırmaktan hiç çekinmez.Sezon boyunca Penny'nin fiziğe,hayaletlere,astrolojiye ve diğer başka batıl inançlara inandığını, ancak iyileştirici özelliği olan kristallere asla inanmadığını öğreniriz.Serideki en çok bilinen sahne, Sheldon'un Penny'nin kapısını 3 kez çalıp 3 kezde ismini söylemesidir.
Queen Penelope
    Sürekli olarak Leonard ve Sheldon'ın internet bağlantısını kullandığı için Sheldon arada bir şifreyi değiştirir, yinede kullanmaya devam eder.Bilmiyormuş gibi olmasına karşın Penny'de oyunlarda çok iyidir.HALO-3'de çok iyi performans sergilemesi Sheldon'ı deliye çevirir, Age of Conan'da kısa sürede yükselmesi ve Leonard'ı satrançta yenmesi de buna örnektir, ki Leonard zaten satrançta oldukça berbattır ve Sheldon bunu ilk sezonda belirtir.
Kutup Maceracıları
    Bu beş ana karakterin dışında, dizi boyunca onlara destek olan pek çok yan karakterde mevcuttur, öyleki Bernadette, Amy ve Stuart ilerleyen sezonlarda neredeyse ana karakter konumuna gelirler, çünkü sürekli olarak karakterler arasında etkileşim hâkimdir.
Kostüm Partisi
    Big Bang Theory, bizim kanallarımızda CNBC-E'de şu anda gösterilmekte, zaten sadece orada gösterilmekte çünkü bizim diğer kanallarımız nedense kendi dizileri ile boğulmuş vaziyetteler.Oradan takip etmeme rağmen, insan ister istemez internetteki izleme sayfalarından da izliyor.Açık söylemem gerekirse oradan izlediğim de oldu diziyi.Tümden bir BOX-SET olarak henüz Türkiye'de yokki bu dizi şu anda.Yada her sezonu ayrı ayrı satılmıyor ki, yani satılıyor ama kimi zaman bulunmuyor.Bu diziye karşı, aslında şapka çıkarma vazifesi olarak 5 sezonun hepsini almak zorundayız, çünkü şimdiye dek gördüğüm en komedi dizi bu diyebilirim.Tamam daha bir sürü komedi dizisi var, ama benim için yeri ayrı.D&R'dan siparişini verdim ben, geldiği anda 5 sezonu birden alacağım.
    Bir ara sizinde gözünüz takılır da izlerseniz eğer, başından kalkmadan sonuna kadar izleyin derim, gülmekten kırılmanız garanti.
Son olarak şöyle söyleyebiliriz ki,
İyi Seyirler Herkese...

Hiç yorum yok: