14 Ocak 2012 Cumartesi

Hangisini Alsak Acaba?

Yakın bir zamanda, insanların ışınlanacağı ve oyuncak niyetine kullanacağımız lazer silahlarını görmeye alışacağımız ileri teknolojik yaşam stilimizin etkisi artık o kadar büyük ki, neredeyse günlük olarak kullandığımız pek çok eşya artık antika olmaya hazır hâle geliyor.Mesela, not defterleri,... Artık ses kayıt cihazları, yüksek çözünürlüklü kameralar, ve mini bilgisayarlar var.
Gelelim bu yeni teknolojilerden mini bilgisayarlara.Abicim bu minilerde kendi altında dallara ayrılıyorlar.Cep telefonu, Netbook ve tablet bilgisayar olarak her türlü marka ve özelliklerde piyasada bulabiliriz.Netbook'lar sürekli patlıyor ve tamircilere ziyarete çıkıyorlar, cep telefonları ise artık herkesin elinde her türden var, geriye ise tablet bilgisayarlar kalıyor.
Efendim tablet bilgisayarlar, öncüsü Apple firmasının çıkardığı İpad ile başlayan bu ürünler dizüstü bilgisayarlar ile akıllı cep telefonlarının arasında bir yerlerde bulunan ve her ikisininde yaptığını yada yapamadığını yapan bir elektronik cihazdır.İlk çıktığı günden beridir yok satan İpad'ler ve diğer marka tabletler elektronik pazarını daha uzun bir süre etkileyecek gibi görünüyor.
Yalnız benim anlamadığım konu ise, bu aletleri, insanlar hangi ihtiyacını gidermek için alıyorlar veya da almak istiyorlar?
Şimdi bana göre gördüğüm en büyük farklılık ekran boyu, mesela benim telefonumun ekranı 3.5 inç, İpad ise 10 inç yada Samsung Galaxy 7 inçlik ekrana sahip.Şimdi bir yolculuk esnasında, video izlemek için oldukça uygun,  yada internete bağlanıp E-postalara bakmak için.Bunlara ek olarak, Apple Store yada Android üzerinden indirilebilen uygulamar, müzikler yada minik oyunlar-buna en güzel örnek ANGRY BİRDS- olabilir.Yoğun bir iş temposu olan biri için tamam kabul ederim, saygı duyarım bu aleti kullanması için.Sürekli olarak postalarına bakacak yada borsayı takip edecek, gazeteleri takip edip onlara göre belki belli analizler yada görüşler sunacaktır.
Genel olarak tablet bilgisayar ile yapılacak en temel dört özellik var:
1.Film izlemek
2.İnternet, Facebook, Youtube
3.Office
4.Bazı küçük oyunlar
Yani bunların dışında pek işe yaramayacak olan bir cihazı, hele birde elinin altında akıllı cep telefonu yada ideal bir sisteme sahip dizüstü bilgisayarı olan biri neden alsın?
İşin birde finansal durumu var, yurt dışındaki satış fiyatları ile Türkiye'deki satış fiyatları arasında dağ kadar fark var.
Tamam belki imkanı var, yada çok hoşuna gitmiştir yada sırf almak için almıştır, fakat benim şahsi görüşüm, eğer illaki bu tip bir cihaza ihtiyacım olacaksa biraz beklememi öneririm kendime.Şu an için, çok iyi çalışan bir dizüstü bilgisayarım ve onun özelliklerinin neredeyse bir kısmını karşılayan kullanışlı bir cep telefonum da var; ve sırf 3-4 bölüm dizi yada film izlemek için bir tablet alacak da değilim.
Ha şöyle olabilir, belli bir zaman geçer ve fiyatlarıda yavaş yavaş düşmeye başlar o zaman belki bir tane bende alırım kendime.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bende istiyorum,şu fiyatlarıbiran önce düşse..:((
Sevgiler canım..
Takibindeyim.

Unknown dedi ki...

Hayırlısı en kısa zamanda iner bu fiyatlar ve bizde tablet'ciler arasına katılırız.:)