25 Haziran 2012 Pazartesi

Canım Güneş'in ne günahı var?

Şu sıcak ve aşırı derecede bunaltıcı olarak geçip giden Haziran ayında ne yapmak lazım diye sorarım ve sabah-akşam işe gidip geldiğim için ve şu anda arkadaşlarımın bir kısmının şehir dışında tatile gittiğini de bildiğim için en iyisinin evde oyun oynamak olduğunu söyleyebilirim.
     Mayıs'ın ortasında tüm Dünya'yı esir alan Diablo 3, zaten kaç yıllık arkadaşımız olacak kadar sıkı fıkı bir dost oldu ki 2 gün oynamasak, herhalde bize kızmaz, gerçi bu sıcak havalarda onunda başına sıcaklar çarpmıştır kesin.
     Birkaç gün önce internette incelemesini gördüğüm Sins of a Solar Empire isimli bir oyun hemen gözüme çarptı.Birkaç sayfada yorumlarını okuduktan sonra, keyifle oynanabilir bir oyun olarak gördüm.Ne de olsa strateji oyunlarına pek yatkınız, hele bir de uzay temalı olunca daha bir uç noktada oluyor.En son bu tarzda oynadığım oyun Homeworld-2 olmuştu ki o oyun ne zaman aklıma gelse görevleri geçmek için gemi üsütne gemi kastığım zamanların hesabı yoktur.
     Okuduğum yorumlara göre, bu oyun normal uzay-strateji oyunlarından biraz farklı görünüyor.İlk baba oyunlar olan Master of Orion ile Sid Meier’s Alpha Centauri gibi öncülerin peşinden gittiği kesin.Ama günümüzün bilgisayar sistemlerine göre geliştirilmiş ve ilk nesil oyunlardan daha farklı.
     Anladığım kadarı ile bu oyun biraz yavaş bir ilerleme sergiliyor, yani sürekli birim ve ünite üretip de yörüngenin birindeki bir filoya tümden saldırı sanki başta mümkün değilmiş gibi.Gelişim ve araştırma birimleri bu oyun süresince öncelikli.
     Ha şimdi bu oyunu korsan olarak da almak istemiyorum ama oyunun orjinal paketinde nerede satıldığına dair bir bilgimde yok.Nereye baksam, Diablo-3 yada Battlefield oyunlarının kutularını yada araya kaçmış 1-2 tane Sims-3 kutusu görüyorum.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

minik kedinin patisini yerim ben:)))))))))