14 Şubat 2012 Salı

14 Şubat'ın Bekar Yakışıklısı

Bir yıl aradan sonra yeniden kapımızı tıklattı Şubat'ın 14'ü, ve yeniden sardı etrafımızı bugünün en özel rengi olan KIRMIZI ve tonları.

Sevgilisi,eşi yada dostu olan pek çok insan, sevgisini göstermek için ufak yada büyük fark etmeksizin, çiçek yada minik dekoratif hediyeler sunuyorlar sevdiklerine.
Peki sevgilisi olmayan? Yada şu şekilde sorayım: Aradığı aşkı,kalbini yerinden çıkaracak kişiyi henüz bulamamış bekarlar ne yapıyor?
Asıl gerçek, şu anda yaşam mücadelesi veriyoruz ve bugüne ayırabileceğimiz vakit ne yazık ki çok sınırlı.
Mühendis işini bırakıp bütün gününü sevgilisine ayırabilecek mi veya da bir avukat o gün gitmesi gereken acil bir davayı yarıda bırakıp yada iptal ettirip sevdiği insanla birlikte bütün gününü eğlenerek geçirebilecek mi?
Mantık penceresinden bakarsam eğer, önce işimi yapayım ki günün geri kalanına ki bu birkaç saat bile olsa sevdiğim insana vaktimi vereyim.
Birde fantezi tarafından bakarsak konuya, Ha o gün işe gitmeyim, izin isteyim -ufak bir beyaz yalan atıp- bahane alayım ve sonra bütün günümü sevgilim ile yatakta,arabada,koltukta,duşta yada daha başka neresi varsa, orada birlikte geçireyim.
Tamam bir günlük işten kaytardın, hadi sornu olmaz dedik. Ama artık büyükşehire kendimizi iyice adapte etmiş durumdayız, ve sosyal imkanlarımız ve temel insan ihtiyaçlarımız için para kazanmamız şart ve bunun için bir günümüzü bile aksatmamamız gerekiyor; Hele ki İstanbul gibi büyük bir şehirde.Zaten trafik sorunu yüzünden bir yerden diğerine gitmek bazen saatler alabiliyorken birde işten erken çıkıp, saatlerini yakalamaya çalıştığımız 2-3 otobüs kombinasyonundan sonra yorgun-argın sevgilimizin yanına gelince bizden geriye ne kalıyor ki?
Yinede biz insanlar pes etmiyor ve bugünü gelecek nesillere kadar yaşatmak için her türlü uğraşı yapıyoruz.Tıpkı Yılbaşı kutlamaları gibi, 14 Şubat da kendine has bir tema işliyor ve her yerde bir program bulmak mümkün oluyor.Neredeyse tüm mekanlar ufak da olsa güzel ve hoş programlar hazırladılar bugüne özel.Restoranlar şimdiden bugün için menülerine özel birkaç çeşitler eklediler.Mesela bir örnek vereyim, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde, Tünel Meydan'ının hemen aşağısındaki Galata Kulesi'ne yakın bir mekan oldukça orijinal bir parti hazırlamış 14 Şubat için.
20 kadın ve 20 erkekten oluşan bir kafile ile birkaç saatliğine karanlıkta yemek yeniliyor ve kimse birbirini göremiyor.
Herkesin bir kereye mahsus bu deneyimi yaşaması lazım, bende ilk fırsatta denemek isterim böyle bir deneyimi.
Oldukça güzel ve hoş bir şekilde 14 Şubat'ı karşılayacağımız kesin.Bu 14 Şubat'da bekar kaldım, kısmet belki 2013'ün Şubat'ına.

Sevgilerle.

Hiç yorum yok: