27 Ocak 2012 Cuma

Bir Moleskin Anısı

Günümüzün teknolojisinde bir not nasıl alınır?
Telefonla kameraya çekersin aklına takılanı yada hemen ciklet kağıdına yazıverirsin veya telefona hemen yazıverir geçersin.Hatta onuda geçtim, alırız elimize kocaman ekranlı bir tablet ve onun ekranından daha hassas olan parmaklarımızla dokunur notumuzu yazarız. :)
Teknoloji o kadar ilerledi ki, çok uzak olmayan bir zamanda, yani 90'larda, daha İphone yada İpad veya da E-book okuyucuları daha yokken elimizde defterler vardı not almak için.
Şu anda bile pek çok kişinin elinde arada birde olsa görürüm bu minik not defterlerinden.
Kelime anlamı "Köstebek Derisi" olarak geçen bu minik not defteri Picasso, Ernest Hemingway gibi pek çok yazar ve sanatçı tarafından kullanılmıştır.
Bugün sabah otobüste bir bayanın elinde de bundan gördüm, gerçi o bayan nasıl kullanmış defteri hiç bir fikrim yok çünkü biraz yıpranmış gibi duruyordu.
Ki aslında herkesin, kullanma stili farklıdır, kimisi hor kullanır kimisi de gözü gibi bakar.
Aslında bu MOLESKİN Not Defter'lerinden bir tane bende almak isterim, ne de olsa Nostalji yi severim, ama şu anda kullanmakta olduğum ve, hadi onun vereceği etkiyi gösteremese bile beni idare edebilecek derecede bir not defterim var; Ha ne olur, bir anda heves edip alasım gelir.

Hiç yorum yok: