4 Haziran 2012 Pazartesi

Hem tutuluyor, hemde geçiyor...

      2012 yılının tam bir kıyamet senesi olduğunu onca uzun zamandan beridir beklerken, kıyamet senaryolarını bir kenara bıraktık ve çok güzel bir 2012 Haziran ayına merhaba dedik birkaç gün önce.
      Diğer şehirlerde hava durumu nasıl bilmiyorum ama İstanbul, Haziran'a çok sıcak ve masmavi bir havada girdi ve böyle sürmesini dileriz hep birlikte.
      Ancak bu Haziran ayının bir başka özel yönü daha var.4'ü ve 6'sında gerçekleşecek olan iki gök olayı sayesinde astrologlara göre çok pozitif bir ay geçirecekmişiz.Ayın 4'ü, yani bugün Avustralya'dan tam görünecek olan ve Asya üzerinden etkisine başlayacak olan Güneş Tutulması, ülkemizden nasıl görünecek hiç bilmiyorum, internette bununla ilgili düzgün bir bilgi bulamadım.Zaten o kadar önemli değil, nede olsa ülkemiz Türkiye son 10 yıldan biraz fazla bir süre içerisinde son derece muhteşem Güneş Tutulması ânlarına ev sahipliği yaptı.


     Şans işte 2006 ve 1999 tutulmalarını parçalı olarak izleme imkanım oldu, ancak tam olarak izlemeyi çok isterdim.Çünkü bu olay bir insanın belkide hayatında bir kere görme şansını elde edeceği bir zamandır.
   
Belki kısmet olursa ileriki yıllarda birbirinden güzel onlarca güneş tutulmaları izleyeceğizdir, ama ben hedefimi çok uzak bir tarihe noktaladım.Yine aynı istikametten, yani 1999 ve 2006'daki izlediği rotasından azıcık doğudan, yani Adana'ya yakın bir yerden geçeceğini tahmin ettiğim 30 Nisan 2060'daki Tam Güneş Tutulmasını görmek istiyorum eğer ölmez sağlıklı yaşarsak.Bayağı uzak bir zaman dimi?Nereden baksam daha 48 yıl var o günü görmeye.Bekleyeceğiz biraz.

     Gelelim ikinci gök olayına, 6 Haziran'da Venüs gezegeni, Güneş'in önünden geçiş yapacak.
    
Bunu çıplak gözle görme imkanımız yok ama bu, biliminsanları için bulunmaz fırsat çünkü bir sonraki etki 105 yıl sonramı ne olacakmış ki bu süre, benim 2060'daki tutulmayı beklememden de uzakta bir tarih.

2 yorum:

mm dedi ki...

Gök olaylarını incelemeyi, onlar hakkında bilgi edinmeyi seviyorum. Ama her güneş tutulması olduğunda depremler olduğunu iddaa eden yaşlılar korkutuyor beni.

Unknown dedi ki...

99'daki en görkemli Güneş tutulmasından şu 2012 yılına kadar birden çok tutulma oldu, parçalı veya tam.Büyük tesadüf bir-iki tanesinin arkasından büyük afetler vurdu.Tesadüf mü yoksa başka bir etken mi onu bilemeyiz ancak hemen altımızdaki gezegen son derece aktif.
İddia da bulunan büyüklerime saygılar ancak korkmaya gerek yok saygıdeğer arkadaşım.Yapılacak olan şey, doğa-ana bir felaket getirdiğinde buna hazırlıklı olmalıyız.