17 Mayıs 2012 Perşembe

Cehenneme Üçüncü Yolculuk Başlasın

Bu haftanın başında yeniden buluşma imkanı bulduk Cehennemden gelen iblislerin en iblisi olan, saygıdeğer baş kötülüğümüz ve yaşamımızı çalacak olan yüce DİABLO ile.

14 Mayıs'ı, 15 Mayıs'a bağlayan gece, Taksim Meydanı'nda satışı yapıldı ve yüzlerce genç fazla itiş kakış olmadan SE yada CE versiyonlarına(SE: Standart Edition ve CE: Collectible Edition) sahip oldu.
Ve hem Türkiye'den hemde Dünya'dan aynı anda bağlanmak ve hemen oyunun dünyası olan Sanctuary'nin karanlık köşelerine ulaşmak için oyunu açtılar.Blizzard o ilk birkaç saat çökme yaşadığını resmen kabul etti.
Arkadaş bu nasıl bir özlem, bu nasıl bir meraklı bir bekleyiştir bu oyuna yönelik?
Sırf bu oyun çıkacak diye, çıkmasına birkaç gün kala Diablo-2'yi yükleyip yeniden oynayanların hikayelerini de duydum.
Videolardan ve yorumlardan gördüğüm kadarı ile oyun, genel olarak ilk iki oyundan çok daha görsel bir zenginlik katıyor oyuncuya ve daha bir etkileşimli.Bir kere derinlik alıgısı çok iyi işlenmiş.
İmkanım olursa en kısa sürede alacak ve sosyal hayatı biraz durdurup bu oyunun başına geçeceğim.Gerçi ben kendime bu sözü verene kadar Koreli oyuncular, daha oyun çıkar çıkmaz, nasıl oluyorsa birkaç saatte koca oyunu bitiriyor, en baba patron yaratık öldürülüyor ve ilk galipmiş gibi birde resmi çekilip sanal aleme koyuluyor.Bu adamlara buradan diyebileceğim bir tek şey var: MAKE LOVE, NOT WARCRAFT.

Southpark'ın aynı isimli bölümünün birebir aynısı bu adamlar.
Arkadaş nasıl oluyor da, 4-5 saatte bu oyunu bitirebiliyor bunlar?
Tuvalete kalkmayacak,yemek bile yemeyecek,kapıya bile bakmayacaksın bunu yapmak için.
Aslında bu resmi paylaşmak istemezdim, çünkü spoiler yeme sorunu oluyormuş diyenler oldu bana.Ancak çok da takmadım.Oyun satılalı 2 gün oldu ve geçiyorda şu anda milyondan fazla sattı ve bitirildi bile.
Gerçi bana göre oyunu yavaş yavaş, tadına bakarak oynamak ve bitirmek olur.
Diablo-3'ü şimdiden karaborsaya bile düşmüş şekilde bulabiliyorsak söylenecek başka söz yoktur.

Tabii ki oradan alacak değilim oyunu.Gider iyi bir yerden alırım ve başlarım oynamaya.

2 yorum:

Bi dedi ki...

Merhaba,

Oyunu Taksim'den CE olarak aldım; ama bitirmem Koreliler gibi 4 saatte değil de, 2 günde oldu=)

Oyunu merak ediyorsan şayet küçük bi bilgilendirme yapayım: Görsellik elbette ilk ve ikincisine göre çok çok daha iyi; fakat oyuncuları genelde rahatsız eden şey benim de gözüme battı. İlk iki oyuna göre daha renkli yapılmış 3. oyun. Bu da oyunun karanlık konusuna biraz ters düşmüş bana göre. Onun dışında, oyun 2ye göre biraz daha kısa evet; ama zaten Diablo'yu bi kere öldürüp bırakmalık bir oyun da değil. Her öldürüşümüzde oyun bir seviye zorlaşıyor. Bu arada Collectors Edition'da oyunun yapım aşamasını bi belgeselle anlatmışlar, onu izlemek de çok keyifliydi.

Bunların dışında da, oyun "Diablo" ne kadar şikayet etsek de oyunların bitanesidir benim için. WoW'a dahi değişmem; diyerek 26 yaşında işli güçlü Blizzard fanı bi kadın olarak konuyu kapatıyorum.

Umarım oyunu tez elden bulur keyifle oynarsın=)

Unknown dedi ki...

Merhaba saygıdeğer arkadaşım Bi,

söylediğin gibi oyunu birkaç gün önce aldım.Neredeyse 1 hafta geçti ve daha Act-2'nin başında sayılırım.

Oyun seneler önceki D2'den dağlar kadar farklı, ve tabii D2'nin tadını alamadığımı söyleyebilirim, birde kısa oluşunu.Tabii senin dediğin gibi, Normal den sonra nightmare,inferno,hell,anti-sosyal ve bilumum zorluk seviyeleri ile bu oyun bitecek gibi görünmüyor.İlk iki oyundaki karanlık,korkutucu tema bu oyunda minimum düzeyde geldi bana.
Kısmet olmadı ki gidip Taksim'den CE'sini alabilseydim, SE'yi aldım ya onada şükür.Belgeselini bulursam bir yerden, hemen izleyecem.
Dediğin gibi, Diablo'nun itibarı WoW'dan çok daha yüksek ve tıpkı senin gibi 28 yaşında iş-güç sahibi olarak Diablo ve Azeroth hayranıyım.
Senden daha fazla FANatik değilim sanırım, ama bakarsın birgün bir RAİD mücadelesinde Azeroth'da karşılaşırmışız.Elimde çok iyi ve sert İRONFORGE Biraları var, ikramım olsun.

İyi oyunlar ve tavsiye için teşekkürler. :) :)